Двадцять шість років успіху. Йдемо далі
Современная агрономия: прозрачная, управляемая и прогнозируемая

Понад двадцять років працює у сільському господарстві ТОВ «Агрофірма «Гермес». Такий значний вік для української компанії — ознака стабільності у роботі та якості продукції. На численні прохання українських аграріїв, які давно хотіли наживо побачити виробництво компанії, та до її 26-річчя було проведено День відкритих дверей.

 

В офісі
Попри погодні умови та непросту дорогу кількадесят аграріїв із Донецької, Харківської, Луганської, Дніпропетровської областей та представники аграрної науки відвідали цей святковий захід. Серед них як ті, хто вже працює із «Гермесом», так і ті, хто тільки вирішують для себе це питання.

Розпочався День відкритих дверей у сучасному офісі компанії. Під час реєстрації приємно здивовані приділеною увагою гості отримували корисний подарунок — спеціально розроблений компанією фірмовий щоденник агронома, який кожному згодиться у роботі. Смачний сніданок з дороги та гарячі напої у холодний зимовий день, тепла гостинність і привітність «Гермесу» справили на усіх добре враження.

Розпочали із «круглого столу». Перше слово взяв директор ТОВ «Агрофірма «Гермес» Геннадій Здор. Пан Геннадій подякував присутнім за щиру цікавість до продукції компанії. Він розповів про історію та етапи розвитку підприємства, окремо відзначивши, як важливо серед безлічі пропозицій обрати перевіреного часом виробника із добрим реноме та зарекомендовані препарати.

«Працюючи з нами», — наголосив пан Геннадій, — ви купуєте не лише препарати високої якості, здатні підвищити врожайність та допомогти вам зекономити кошти. Ви отримуєте особливе ставлення. Кожному покупцю ми надаємо консультаційну підтримку на всіх етапах використання — від покупки та посіву і безпосереднього застосування наших добрив до збирання врожаю. Є у нас і така зручна для користувачів опція, як безкоштовна доставка по Україні». Він також згадав про важливість сталого, або як ще його називають збалансованого способу господарювання, за якого усе робиться з урахуванням потреб майбутніх поколінь. Стале землеробство, своєю чергою, пов’язане з органічним.

Презентаційний фільм про ТОВ «Агрофірма «Гермес» передував виступам науковців. А серед гостей того дня головними були фермери та агрономи, які присвятили себе праці на рідній українській землі.

Завідувач відділом родючості ґрунтів та ґрунтознавчих технологій, канд. с.-г. наук Віктор Зуза розповів, як протягом 20 років співпраці із компанією «Гермес» тривають численні досліди, в яких випробовуються нові препарати та затверджуються методи їхнього використання. Таким чином, неодноразово підтверджено дієвість препаратів компанії на різноманітних культурах.

Олександр Вінюков, канд. с.-г. наук, директор Донецької державної сільськогосподарської дослідної станції НААН розповів про виробничий дослід із застосування «Гумісолу-плюс 04 Олійні» на соняшнику, у якому було отримано прибавки до врожайності на рівні 3,5-4,5 ц/га у порівнянні з контролем.

Спеціаліст відділу послуг ТОВ «Органік Стандарт» Віра Пасацька стисло, втім детально розповіла про органічне сертифіковане виробництво. Вона наголосила на тому, що АФ «Гермес» — перша вітчизняна компанія, препарати якої були сертифіковані згідно з вимогами Європейського Союзу до органічного виробництва ще на початку 2004 року.

У доповіді одного з агрономів ТОВ «Агрофірма «Гермес» було наведено результати використання добрив «Гумісол» у різних куточках України. Серед них і вражаючий приклад з Олександрівського району Донеччини, де без застосування мінеральних добрив, а лише із самим «Гумісолом» отримано урожай зернових на рівні 4,5-5,0 т/га і відповідно значну економію коштів. Ця змістовна доповідь завершила лекційну частину Дня відкритих дверей.

Певно, що усім присутнім припало до смаку і жваве обговорення можливостей спільного застосування органічних добрив «Гумісол» із мінеральними. Так, органо-адаптивна технологія дозволяє скорочувати застосування останніх на 30% загалом, а це, своєю чергою, примітно підвищує рентабельність агровиробництва, надаючи можливість отримати додатковий прибуток близько 1000 грн/га.

Із досвіду користувачів дізнавалися про можливості спільного застосування Гумісолу із ЗЗР. Під час подальших обговорень торкалися теми поновлюваної сировини й енергоощадних технологій у виробництві ТОВ «Агрофірма «Гермес». Користувачі добрив «Гумісол» зауважили, що працювати ними вигідно. Продукцію вони отримують якісну та за рахунок зменшення норм мінеральних добрив заощаджують кошти, а це й додатковий прибуток і ніколи незайві можливості для розвитку.

На виробництві
Динамічний та цікавий круглий стіл продовжився екскурсією виробництвом ТОВ «Агрофірма «Гермес». Для компанії принциповим було показати не просто наявність, але і наочно продемонструвати усім високий технологічний рівень власного виробництва.

Розпочали з атестованої лабораторії «Гермесу», площа якої становить понад 200 кв. м. Там гості побачили роботу хіміків і мікробіологів компанії, які контролюють якість продукції. Кожну партію аналізують не лише за хімічними, а й за мікробіологічними показниками. Учасники Дня відкритих дверей побачили мікробіологічний бокс, який є важливою частиною лабораторії. І хоча добрива «Гумісол» не є суто мікробіологічними, вони тим не менш містять багато функціональних груп корисної мікрофлори.

Відвідувачі побачили також, як у лабораторії за допомогою скринінгів, тобто пророщування насіння, перевіряють реакцію культур на різні препарати. Завдяки цьому користувачі добрив «Гумісол» можуть бути впевнені — продукція відповідає найвищим стандартам якості.

Після відвідин лабораторії учасники заходу перейшли на бурти — місце, де живуть і працюють червоні каліфорнійські черв’яки. Сподобалась усім розповідь про догляд за цими маленькими трудівниками і про те, як у процесі їхньої життєдіяльності з’являється вермікомпост. На його основі ТОВ «АФ «Гермес» виробляє свої брендові препарати — добрива «Гумісол». Для зацікавлених відвідувачів відкрили один із буртів і показали черв’ячків, які взимку впадають в анабіоз. Гості радо ставили питання та робили світлини.

Наступним пунктом екскурсії стали цехи з виробництва та наливу рідких концентратів Гумісол. Гості побачили повну автоматизацію виробничих процесів. Високотехнологічне виробництво АФ «Гермес» дозволяє виключити помилки, можливі при ручній праці. Увагу присутніх привернули виробничі ємності з антикорозійного матеріалу, які також є невід’ємною частиною забезпечення високої чистоти та якості продукції «Гермесу». Показали гостям і складські приміщення, де зберігається оптова та роздрібна продукція.

Чудовий День відкритих дверей завершував святковий банкет до 26-річчя компанії. Скатертини з традиційним орнаментом, соняшники, хріновуха тощо прикрасили це гостелюбне частування милим серцю українським колоритом. На згадку кожен отримував корисні і приємні подарунки.

Директор ТОВ «Агрофірма «Гермес» пообіцяв, що такі заходи стануть доброю традицією, висловивши надію на подальшу не менш плідну і взаємокорисну співпрацю.

День відкритих дверей удався на славу. До нових зустрічей!

ТОВ «Агрофірма «Гермес»
Тел./факс: 06264-71254
Тел.: 095 2916017, 096 6708573, 067 6243033
email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду