Індія може дозволити імпорт кукурудзи через скорочення внутрішнього виробництва зернової
Современная агрономия: прозрачная, управляемая и прогнозируемая





Індія, вперше з 2016 р, дозволити імпорт кукурудзи за нульовим митом, зважаючи на скорочення внутрішнього виробництва зернової через посушливих погодних умов, повідомляє Reuters.

Як уточнюється, за даними Мінсільгоспу Індії літній урожай кукурудзи в 2017/18 МР склав близько 20,24 млн. тонн. Однак через сильну посуху і дефіцит вологи в грунті, а також активного поширення шкідників виробництво зернової в 2018/19 МР може скоротитися до 16 млн тонн.

У свою чергу, урожай зимової кукурудзи в Індії в 2018 р. склав 8,47 млн тонн, проте наголошується, що посівні площі під зерновий скоротилися на 11%. Внаслідок цього, ціни на кукурудзу в штаті Махараштра зросли на 30% – до рекордно високого рівня в 20 тис. рупій за тонну (близько $280 за тонну), тоді як у минулому році цей показник становив 13 тис. рупій за тонну.

Як прогнозується, дозвіл імпортувати кукурудзу може чинити тиск на ціни на зернову на внутрішньому ринку. При цьому варто відзначити, що Індія не дозволяє вирощувати і імпортувати кукурудзу з ГМО.

https://www.apk-inform.com





Схожі новини
  • Проблеми з погодою в Бразилії та Аргентині підігрівають ціни на українську кукурудзу
  • Рейтинг областей з найгіршою врожайністю кукурудзи
  • Україна експортувала близько 12 млн тонн кукурудзи
  • Україна експортувала близько 12 млн тонн кукурудзи з початку року
  • Аргентинці обмежили експорт пшениці

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.