Вийшов з друку довідник органічних стандартів ЄС
Современная агрономия: прозрачная, управляемая и прогнозируемая

23 січня 2019 р. Федерацією органічного руху України було оприлюднено інформацію про видання Довідника стандартів ЄС щодо регулювання органічного виробництва та маркування органічних продуктів. Книга 6.

Видання здійснено за підтримки Проекту «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства».

Даний Довідник є продовженням виданих у 2008, 2010, 2013, 2015 та 2017 рр. нормативних документів Європейського Союзу стосовно органічного виробництва та маркування органічних продуктів та дозволить створити повнішу картину сучасного законодавства Євросоюзу у частині регулювання органічного виробництва.

Основним документом даного Довідника стандартів ЄС став регламент Європейського Парламенту і Ради (ЄС) №2018/848 від 30.05.2018 року про органічне виробництво та маркування органічних продуктів і скасування регламенту Ради (ЄС) №834/2007, який вступить в дію у Європейському Союзі з 2021 року.

Довідник рекомендується Федерацією органічного руху України фермерам, кооперативам, іншим виробникам та переробникам сільськогосподарської продукції, інспекторам та сертифікаторам органічного виробництва, експортерам органічної продукції, державним службовцям, науковцям та вченим, викладачам вищих і середніх навчальних закладів, студентам, аспірантам, споживачам, всім тим, хто прагне отримати повноцінну інформацію щодо правил та вимог до виробництва та маркування органічної продукції.

Інфоіндустрія

за матеріалами organic.com.ua