Експорт українського яблука до ОАЕ може досягти 4 тис. тонн за сезон – прогноз
Современная агрономия: прозрачная, управляемая и прогнозируемая

Українська плодоовочева асоціація (УПОА) цього тижня взяла участь у найбільшій міжнародній продуктовій виставці GulFood, яка проходила в Дубаї (ОАЕ). 

В рамках заходу керівник плодоовочевої асоціації Федір Рибалко провів зустрічі з імпортерами плодоовочевої продукції Близького Сходу, Субсахарної Африки та Азії. Практично всі вони зацікавилися прямими переговорами з постачальниками яблука, а також лохини, черешні, малини, горіхів, картоплі, моркви та буряка з України, які приїдуть в Дубай 28 березня для участі в торговому форумі Fruit Trade Ukraine - Middle East.

Читайте також: Україна та ОАЕ підписали Меморандум про співпрацю в АПК

«За моїми оцінками, Україна в сезоні 2018/19 року може поставити близько 200 контейнерів яблука (4 тис. тонн) в ОАЕ, причому обсяги експорту будуть збільшуватися щомісяця. А вже на наступний сезон можна буде говорити про подальше зростання обсягів експорту на основі отриманого досвіду», - прогнозує Рибалко.

«Ми бачимо високий інтерес до українського яблуку не тільки в Еміратах, а й в Саудівській Аравії, Кувейті, Катарі і Єгипті завдяки прекрасним смаковим якостям продукції і конкурентній ціні», - говорить керівник УПОА.

Експерт також зазначає, що під час зустрічей вдалося пропрацювати хороші логістичні рішення для поставок української черешні і лохини. Авіадоставка малини та інших швидкопсувних продуктів також не повинна стати великою проблемою.

Читайте також: Експортні можливості України

За словами Рибалка, навіть до печериць з України імпортери в ОАЕ проявляють певний обережний інтерес.

Що стосується заморожених овочів, фруктів і ягід, то цей сегмент тут дуже швидко росте, перш за все завдяки дуже розвиненим секторам ХоРеКа та кейтерінгу. УПОА вдалося знайти імпортерів заморожених ягід, фруктів і овочів, які зацікавилися участю в торговому форумі 28 березня.

За матеріалами east-fruit.com