Другий та третій блоки масштабного нібулонівського навчального проекту успішно завершено
Современная агрономия: прозрачная, управляемая и прогнозируемая

Нещодавно «НІБУЛОН» розпочав масштабний навчальний проект з підвищення рівня професійних знань та навичок керівників та спеціалістів виробничих підприємств, регіонального та центрального апарату управління компанії.

Після успішного завершення першого теоретичного блоку проекту «Відновлення та поглиблення знань», який включав у себе тижневі курси на базі різних вищих навчальних закладів України, усі спеціалісти за результатами навчання успішно склали залік, а також отримали від навчальних закладів свідоцтва про підвищення кваліфікації.

Не менш продуктивним виявився й другий блок навчальної програми «Сучасні технології», який для кожного з навчальних регіонів проходив на базі різних філій компанії у різних куточках України та за участі компаній-постачальників, з якими уже тривалий час співпрацює «НІБУЛОН». У межах цього блоку спеціалісти компанії відвідували регіональні семінари та конференції, отримуючи нові знання та набуваючи нових умінь у сфері захисту та живлення рослин, потенціалу нових сортів сільськогосподарських культур, систем та напрямків вирощування культур та ін.

Для Південного регіону практично орієнтований блок навчання розпочався з середини січня 2019 року. За цей час спеціалісти регіону відвідали ряд конференцій, присвячених інноваціям та технологіям вирощування зернових культур, які були організовані  компаніями «BAYER», «BASF», «Syngenta» та ін. А також навчальні семінари, зокрема «Насіння від ТМ ПІОНЕР та агротехнічні моменти вирощування гібридів соняшнику в умовах Півдня» з відвідуванням заводу з виробництва насіння в Полтавській області, організованого компанією «Піонер Насіння Україна», з представлення гібридів, засобів захисту рослин, новітніх технологій, організованого компанією «CORTEVA» та ТМ «ПІОНЕР», із засобів та технологій захисту рослин, організованого компанією «АЛЬФА Смарт Агро» та ін.

У Східному регіоні, де розпочали співпрацювати з компаніями-постачальниками з кінця січня 2019 року жваві дискусії виникали під час конференцій та семінарів, організованих компаніями «ADAMA», ТМ «ПІОНЕР», «ЕURALIS» та ін. Під час цих зустрічей обговорювалися актуальні питання сільськогосподарської сфери – як отримати високу врожайність, критерії підбору гібридів для підвищення прибутковості вирощування кукурудзи, захист зернових в нестабільних погодних умовах, особливості інсектицидного захисту основних польових культур  та ін.

Активно працював і Західний регіон, серед компаній-постачальників, семінари та конференції яких відвідували  працівники, – «Монсанто Україна», «ADAMA», «Євраліс», «Лімагрейн Україна» та ін.

Задля оптимізації навчального процесу згаданих регіонів було вирішено паралельно з другим блоком «Сучасні технології» реалізувати третій блок «Агрошкола». Саме цей блок дає змогу компанії зробити навчання глобальним та реалізувати комплексний підхід, який забезпечує отримання знань не лише безпосереднім учасникам першого та другого блоку – учасниками навчального проекту стають усі працівники відповідних спеціальностей усіх виробничих філій компанії. Адже продовжується навчання на місцях. Спеціалісти «НІБУЛОНа» разом з представниками компаній-постачальників сільськогосподарської техніки та інвентарю проводять спільні навчання й передають їм власний досвід з основ механізованих технологічних процесів вирощування та збирання окремих сільськогосподарських культур,  виготовлення деталей сільськогосподарських машин, користування слюсарним, вимірювальним інструментом та багато ін. 

Варто зазначити, що на цьому навчання не закінчується. У найближчих  планах усіх регіонів – продовження відвідування конференцій та семінарів з актуальних питань у сфері сільського господарства,  але вже у вільний від весняно-польових робіт час, де сьогодні фахівці компанії успішно застосовують знання та вміння, отримані в ході навчання.

Саме підвищення рівня кваліфікації та професійний ріст співробітників компанії є важливими складовими успіху «НІБУЛОНа». Наша команда розвивається з кожним етапом навчання та ставить перед собою нові й все складніші цілі. Масштабний етапний навчальний проект з практичними елементами, який ми почали втілювати у життя в грудні 2018 року, уже зараз дає результати та знаходить свій вияв й у розробці планів господарської діяльності виробничих філій, оптимізаційних процесах щодо вирощування зернових, підборі засобів та технологій захисту рослин тощо. Проект дає змогу нашим фахівцям знаходити відповіді на найскладніші питання, що відповідають викликам сьогодення.

ІЦ УАК за матеріалами nibulon