Завтра до України прийде циклон, - Кульбіда
Современная агрономия: прозрачная, управляемая и прогнозируемая

На Україну 4 січня обрушиться циклонний вихор, який буде супроводжуватися снігопадами, хуртовинами та ожеледдю.

Про це на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) щодо ускладнення погодних умов заявив директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда, передає 112.ua.

"4 січня ми чекаємо циклонний вихор в районі Азовського моря, і під його впливом буде знаходитися південно-східна частина України. 5 січня станом на 08:00 циклон покине Україну і переміститься на територію Російської Федерації. Таким чином, вже 5 січня вдень такі явища ослабнуть і припиняться", - заявив Кульбіда.

Температура повітря складе від 1 до 3 градусів морозу.

Найбільше число опадів очікується в Луганській і Донецькій областях. Висота снігового покриву складе від 15 до 20 см, причому 20 см - це буде Луганська, Донецька і Запорізька області.

"Крім сильних снігопадів, ми очікуємо посилення швидкості вітру до 15-20 м / с, на узбережжі Азовського моря - до 25 м / с, а також хуртовини та снігові замети. Частково на узбережжі матиме місце налипання снігу і ожеледь. Ускладняться також умови перебування суден і робота портів", - заявив Кульбіда.

Кульбіда зазначив, що ці метеорологічні умови відносяться до першого рівня небезпеки, на яку вже потрібно реагувати.

"Найбільший вплив погодні умови матимуть на роботу автотранспорту, рух на дорогах і вулицях. Посилення вітру разом з ожеледицею призведе до порушення електропостачання", - зазначив Кульбіда.

Нагадаємо, що за даними Укргідрометцентру Україну очікує теплий січень.