Актуальні рішення Raven: екзамен у потужній агрокомпанії
Современная агрономия: прозрачная, управляемая и прогнозируемая

Сьогодні серед загальної пропозиції компанії Raven на українському ринку особливу популярність здобули три цікавих технології: блок RS1™, у якому об’єднано контролер автопілоту, модем на 2 сім-карти і GPS; контролер RCM, що одночасно керує 5-ма продуктами; і система обприскування Hawkeye®, котра функціонує за принципом широтно-імпульсної модуляції. Потенціал кожної із них є значним, але як вони реально працюють, особливо в умовах великої агрокомпанії?

Головна мета всіх систем точного землеробства — оптимізація процесів: скорочення витрат і максимізація прибутків. Ці рішення приносять користь незалежно від розміру земельного банку господарства. Та надто їхній ефект відчуває­ться у великих підприємствах, зокрема в агрохолдингах, які активно впроваджують такі технології.

23 390 74Яскравим прикладом цього є Kernel, де сьогодні працює багаторівнева система технологій точного землеробства, яка керується окремим виробничим центром, розташованим на базі СТОВ «Дружба-Нова» (Варвинський р-н, Чернігівська обл.). Про її роботу, а також місце продукції Raven у ній нам розповів керівник відділу точного землеробства агрохолдингу Kernel Валерій Даценко.

 

  • Пане Валерію, розкажіть, що собою представляє та як працює напрям точного землеробства в Kernel?

— Наш підрозділ називається служба моделювання та моніторингу в рослинництві. Складається вона із чотирьох відділів: прогнозування, аналізу технологій та агрохімічної підтримки; точного землеробства; автоматизованого управління технологічними операціями та агромоделювання і випробувальної лабораторії. Робота першого починається з відбору зразків ґрунту, які потім аналізуються у нашій акредитованій лабораторії. На основі цих даних фахівці відділу автоматизованого управління технологічними операціями та агромоделювання СММ створюють карти-завдання, лінії для диференційованого внесення добрив, посіву та руху техніки згідно із завданням. Інформація щодо виконання їх автоматично надсилається з ISOBUS та CAN-сумісних терміналів цієї техніки в диспетчерську, співробітники якої перевіряють якість виконання операцій. Під час вегетації культур здійснюється моніторинг полів БПЛА, робляться супутникові знімки, а, крім того, наша лабораторія проводить листкову діагностику рослин на вміст понад 10 елементів. Під час жнив спеціально оснащені комбайни збирають і передають дані щодо фактичної урожайності культур — ставлять оцінку технології вирощування. Всі ці дані акумулюються на аналітичній платформі Cropio, яка дозволяє будувати карти врожайності, створювати карти-завдання, вести багаторічну історію полів, виявляти проблемні ділянки, оцінити ефективність тої чи іншої технології та багато іншого. Ця платформа для кожного поля дає фактичні дані виконаних робіт і отриманої урожайності. На основі цього наші експерти розраховують економічну доцільність як технології вирощування, так і окремих інвестицій, зокрема елементів точного землеробства. Наприклад, ефект від автоматичного відмикання секцій чи автопілотів із RTK-станціями.

 

  • Яке місце в цій системі посідають продукти Raven серед інших постачальників елементів точного землеробства?

— Досить вагоме: це один із двох основних брендів, на яких ми зупинились. Ми працюємо з Raven протягом 9 років. Однією із найбільших переваг цієї компанії є широка пропозиція функцій, що закриває всі потреби виробництва і за автопілотуванням, зокрема RTK, і за управлінням продуктів: як сипучих, так і рідких. Крім того, обладнання Raven було першим, яке можна було налаштовувати та здійснювати обмін файлами віддалено. Тобто інженер, який знаходиться за комп'ютером, наприклад у Львові, після введення спеціального коду через GSM-канал підключає­ться до терміналу в тракторі, що працює у Полтавській області, і проводить необхідні налаштування. Цю можливість Raven надає і сьогодні.

 

  • На Вашу думку, завдяки чому RS1™, новий контролер автопілоту від Raven, став цікавим для агрокомпанії?

— По-перше, RS1™ — це один з уніфікованих продуктів із ISOBUS-управління як автопілоту, так і агрегату. Привабила й простота обладнання: модульна конструкція, мінімальна кількість проводів, а, отже, зменшення ризиків обривів і окислення, оперативність установки, а також можливість монтажу на трактори і самохідні обприскувачі. Крім того, він працює не тільки з новою технікою: за допомогою механічного «підрулювача» SmarTrax MDU, RS1™ встановлюється і на машини з непрацюючими датчиками повороту коліс навіть за наявності досить «великих» люфтів рульової системи. Таким чином, ми, не прив’язуючись до стану техніки, добиваємось руху з точністю RTK.

23 390 75 1

  • RS1™ може працювати з технологією Raven RTK L — чи діє вона у Kernel?

— Так, ми отримали її разом з автопілотом. Думаю, що без неї в Україні вже не можна працювати, адже якість GSM-каналів у нас не дуже стабільна. RTK-L цікава тим, що під час роботи вона не тільки корегує поточний рух машини, а й вибудовує та зберігає його майбутню траєкторію на відстань, яку він пройде за наступні 20 хв. Це той період, коли система може працювати за математичними розрахунками без сигналу GSM. За 20 хв. точність падає із 2,5 до 4 см, потім, якщо сигнал не знайдено, — трактор зупиняється. Ця технологія не всюди працює стабільно, адже залежність від покриття GSM все одно є, але тут, у «Дружбі Новій», вона відпрацьовує на 97% — добре себе зарекомендувала й дозволила працювати практично безперебійно. Це дуже гарна функція, яка є аналогією інших постачальників, але у зв’язку із кращою стабільністю роботи обладнання має певні переваги.

 

  • У порівнянні зі старішими системами автопілоту чи багато часу потрібно для перестановки RS1™ з однієї техніки на іншу?

— Для демонтажу старого гідравлічного автопілоту було необхідно мінімум 6-8 годин, і стільки ж для його монтажу на іншу техніку та проведення налаштувань. На демонтаж, установлення та налаштування RS1™ потрібно, в цілому, від 2 до 4 годин.

 

  • Що принесло Kernel впровадження цієї технології?

— Передусім економію часу на переоснащення тракторів, а також точність за рахунок модему на 2 сім-карти та RTK L. Про RS1™ оператори відгукуються доволі позитивно: безпроблемна робота з потрібною точністю. Звичайно, траплялись проблеми, викликані браком досвіду в деяких операторів та спеціалістів усіх рівнів і зв’язку з тим, що технологія нова на ринку України, але їх ми швидко розв’язуємо в віддаленому режимі та за підтримки програмістів виробника із Європи та США, які на відстані проводять діагностику і програмування обладнання, за необхідності — це ще одна із вагомих переваг такого обладнання.

 

  • У Kernel RS1™ вже запроваджена в виробництво чи ще випробовується?

— RS1™ пройшов тестування та випробовування у польових умовах і вже мінімум рік, як працює на виробництві. На сьогодні цим модулем оснащена значна кількість техніки, здебільшого трактори та кілька самохідних обприскувачів. В майбутньому ми плануємо модернізувати та оновити парк ISOBUS-машин, тому сьогодні можна з впевненістю сказати, що RS1™ також будуть оснащені самохідні обприскувачі Case IH Patriot. Перевага цієї системи також в тому, що робота по ISOBUS через Task Controller не вибаглива до програмного забезпечення та виробника ISOBUS агрегатів і працює стабільніше, ніж конкурентне обладнання.

23 390 76 2

  • А як щодо контролера RCM?

— На сьогодні він випробовує­ться у польових умовах, переважно на зернових сівалках із функцією локального внесення добрив. Ми ще не використовуємо всі можливості RCM: він здійснює одночасне управління максимум 3-ма продуктами з 5-ти можливих. У майбутньому розширюватимемо цей напрям. Але контроль 3-ох продуктів — це вже велика перевага: на ринку не так багато рішень, які можуть таке робити. Більше того, RCM дозволяє заощадити кошти за рахунок виконання більшої кількості операції в один прохід, а також на самому обладнанні, адже низкою функцій з автопілотування та внесення продуктів керує один контролер через один термінал. Також перевагою є те, що його можливо адаптувати майже до будь-якої системи управління продуктів. У підприємствах Кернел цей модуль, коли не використовується в операції внесення сипучих добрив, тимчасово перевстановлюється, додавши кабелі, на агрегати для підживлення рослин для ISOBUS управління та роботою за картами-завдання.

 

  • Чи випробовувалась у Kernel система Hawkeye®?

— Звичайно, вперше випробували її 2016 року на обприскувачі Case IH Patriot 3330 — нам сподобалось, і далі задавали тренд для виробників, щоб ми отримували цю функцію із заводу. На сьогодні вона встановлена на понад 30 самохідних обприскувачах у вигляді AimCommandFlex™ — версії Hawkeye®, створеної спеціально для CNH, яка забезпечує управління 36-ма віртуальними секціями (на відміну від пофорсуночного управління в Hawkeye®).

23 390 76 1

  • Завдяки чому вона була задіяна в таких масштабах?

— Передусім Hawkeye® розширює швидкісний діапазон форсунок, у яких вони витримують заданий розмір краплі (близько 200 мкм): якщо раніше певні форсунки працювали в межах 10-15 км/год, то завдяки цій системі стабільна крапля витримується у діапазоні 5-25 км/год. Крім того, свою роль відіграють і автоматичне вимкнення кожної форсунки на перекриттях, і компенсація виливу на поворотах, підвищуючи норму на зовнішньому радіусі та зменшуючи на внутрішньому відповідно, а також підвищення норми внесення окремих форсунок (зниження фактору пилеутворення). За ввімкненої функції «технологічна колія» за колесами обприскувача норма внесення більша на 30% від загальної, що збільшує гарантії потрапляння заданої кількості рідини до поверхні, а, отже, поліпшує дієвість ЗЗР.

 

  • Під час роботи з Hawkeye® чи доводилось користуватись режимом двопозиційних форсунок?

— Ми йдемо до цього, бо побачили, що ця функція потрібна, зокрема для внесення КАС та бакових сумішей, що містять сипучі добрива. Hawkeye® сама собою не призначена для внесення КАС, адже він роз'їдає елементи та забиває соленоїди, але внесення проводимо інколи. Ця функція розширює можливості системи. В магістралі на штанзі, коло соленоїдів встановлюється направляючі елементи, на які кріпляться звичайні форсунки. Під час внесення КАС (та у випадках, коли не важливий розмір краплі) оператор активує режим «обхід» — направляючі елементи блокують доступ до соленоїда, скеровуючи потік на звичайні форсунки. Ця функція нова для нас: сьогодні вона стоїть на одному обприскувачі, але, сподіваємось, у майбутньому буде на всіх. Вона на 100% дієва в випадках, коли під час внесення певних сумішей ЗЗР або КАС, чи у роботі з великими нормами потрібно абстрагуватись від Hawkeye® і перейти на звичайний тип обприскування. Крім того, вона дозволяє продовжувати роботу у разі виникнення механічних або електронних збоїв, тим самим не зупиняючись на тривалий час для очікування сервісу.

 

  • Як Ви оцінюєте економічну доцільність впровадження системи Hawkeye®?

— За нашими підрахунками, обприскувачі вигідно оснащувати системою Hawkeye®, але за умови, що є надійний сервіс. Розширені навчання та доступність засобів для технічного обслуговування системи Hawkeye® дозволять побачити ефективність її на 100%.

23 390 75 2

  • Якщо оцінювати обслуговування усіх продуктів — яку б оцінку Ви поставили сервісу «Стірфарм», офіційному дистриб’ютору Raven в Україні?

— Ми працюємо з ними вже давно, і щодо якості сервісу претензій до них немає. Центр точного землеробства Kernel має власну інженерну службу, але коли виникають питання, які вона не може вирішити, «Стірфарм» швидко реагує на запити без прив’язки до робочих годин і вихідних. Також оперативність із поставкою запчастин — вважаємо «гарним тоном» в напрямку сервісу. Загалом Raven будує свою політику так, щоб мінімізувати виїзди сервісу. Це не тільки можливість віддаленого вирішення проблем, а й акцент на тому, щоб монтаж системи одразу було зроблено якісно. Думаю, це правильний шлях.

 

  • Чи проводила «Стірфарм» навчання для механізаторів Kernel?

— Так, зокрема, взимку провели централізовані навчання: ознайомили механізаторів із новими системами. В цілому, задоволені рівнем викладення інформації фахівцями «Стірфарм». Навчанням операторів також займається і наша інженерна служба. Так, на основі стендів Raven та Trimble ми створили власні платформи, за допомогою яких у міжсезоння оператори проходять навчання, повторюють пройдений матеріал та підвищують свою кваліфікацію, задають питання та отримують відповіді, які виникали в сезоні польових робіт.

 

  • Які рекомендації Ви можете дати господарствам, котрі хочуть починати впроваджувати системи точного землеробства?

— Передусім їм треба зрозуміти, що таке точне землеробство, а потім впроваджувати технології під актуальні завдання: економія палива, зменшення втомлюваності оператора, зростання продуктивності, скорочення витрат: технологія, контури полів, планова врожайність та як її досягнути, економія палива, зростання продуктивності за рахунок зменшення перекриттів та роботи в нічний час, зниження витрат ТМЦ, ефективність живлення, точність норми заданих параметрів тощо. Залежно від цього обирати відповідну техніку та системи. І, звичайно, зважати на наявність сервісу і підмінного фонду, який мають не всі постачальники. У «Стірфарм» завжди є гарантійне обладнання (підмінний фонд) — це велика перевага цього дилера. Крім того, важливо звертати увагу не на ціну обладнання, а думати про те, що з ним буде завтра, і що робити у випадку його зупинки.

 

  • Загалом чи вважаєте Ви інвестиції у системи точного землеробства вигідними?

— Звичайно, вони окупаються, але все залежить від того, як використовуються техніка та технології. Якщо в підприємстві техніка вже працює із високою ефективністю, то інвестиції в елементи точного землеробства є вигідними. Вони за рахунок економії, зростання продуктивності, точності виконання операцій, особливо в нічний час, тощо, окупаються за один-два сезони на 100%.

 

Розмовляв Дмитро РАДІОНОВ