Як подолати кадровий голод в довгостроковій перспективі поговоримо з представниками агрохолдингів та Асоціації молодих фермерів України під час круглого столу 22 листопада на IV Аграрній HR-Конференції.
Современная агрономия: прозрачная, управляемая и прогнозируемая

Протягом останніх років аграрний сектор України надзвичайно страждає від браку працівників через швидке зростання агробізнесу та збільшення трудової міграції за кордон. Україна завжди вважалась аграрною державою, тож чому саме у нас в країні вбачається кадровий голод на спеціалістів аграрної галузі? Чому молодь прагне працювати за кордоном в агросекторі, а не лишитись на Батьківщині працювати у сільському господарстві? Чому попит переважає пропозицію?

За інформацією Міністерства соціальної політики, понад 3 млн українців постійно працюють за кордоном і до 9 млн задіяні в сезонних роботах за кордоном. Відтік кадрів сьогодні є найголовнішою проблемою для кожного третього роботодавця в Україні. Як вирішити проблему нестачі фахівців та чому в стрічках новин все частіше зустрічаються поняття: "кадровий голод" та "вимираючі професії"?

Єдиної думки немає. Молодь в пошуках перспективної високооплачуваної роботи, а агрохолдинги шукають фахівців, які вміють підлаштуватись під сучасні технології та вже готові до роботи на практичному рівні.

Що дають виші? На практиці стало зрозуміло, що теоретичні знання переважають. Але чи потрібно це агрокомпаніям? З метою оптимізації виробництва та польових робіт все частіше компанії вкладають кошти в інноваційні технології, а молоді спеціалісти завершуючи навчання, подекуди, навіть не бачили і не розуміють що з новітніми технологіями робити, як користуватись новітньою технікою. Так насправді і зародилась співпраця агрохолдингів із навчальними закладами: вони надають практичні навички студентам, готують фахівців під свої потреби. Це колосальний плюс. Але проблема всеодно існує. Тож можливо проблема полягає в іншому?

Саме про те, як подолати "кадровий голод", як підняти престижність аграрних професій, що змушує спеціалістів шукати роботу за кордоном будемо говорити під час круглого столу 22 листопада на IV Аграрній HR-Конференції з представниками великих Агрохолдингів: UKRLANDFARMING, AGROGENERATION, СВАРОГ ВЕСТ ГРУП, почуємо думку директора Виробничого Підприємства "Полісся", а також Асоціацію молодих фермерів України, які дуже активно приймають участь в працевлаштуванні молоді до робіт в аграрному секторі.

З питань участі у наших подіях, партнерських програм, організації доповіді та розміщення реклами звертайтеся до Інформаційної компанії "ПроАгро Груп":