7-ий крок Титана
Современная агрономия: прозрачная, управляемая и прогнозируемая

Наприкінці вересня у Рівненській області розпочало роботу 7-ме в Україні представництво компанії Titan Machinery Ukraine, офіційного дистриб’ютора техніки Case IH.

Красномовний аргумент

Нове представництво стало яскравим символом першого ювілейного року діяльності Titan Machinery Ukraine: це не просто точка продажу сільгоспмашин, а й потужний сервісний та навчальний центр.

Він розташований на Рівненщині, згідно з глобальною концепцією розвитку дилерської мережі Case IH, за якої відстань між представництвами не може перевищувати 200 км. І дійсно: лише 193 км розділяє житомирський центр Titan Machinery Ukraine (с. Левків, Житомирський р-н) та її нові потужності, що розташовані біля траси E40, у с. Біла Криниця (Рівненський р-н), на вул. Рівненській, 114.

20 387 86 120 вересня, попри гарячу пору збиральної кампанії, близько півсотні сільгоспвиробників завітали сюди, щоб оцінити можливості 7-го представництва «Титана». Разом із ними офіц ійне відкриття розділили й представники топ— менеджменту компаній Case IH і Titan Machinery.

«Я радий бути присутнім на відкритті рівненського представництва, яке є 7-им в Україні — наголошує віце-президент Titan Machinery Europe Крістіан Міттердорфер. — Відчиняючи двері нових потужностей, ми продовжуємо реалізацію нашої стратегії розвитку та будівництва дилерської мережі, головною метою якої є забезпечення максимальної близькості наших центрів до вас».

І мова тут йде не тільки про площу покриття представництва, а й про якість послуг, що в ньому надаються. Першою серед них є сервісне обслуговування, рівень якого часто і вирішує, бути чи не бути тій чи іншій техніці (або й виробнику) на ринку України. Новий центр Titan Machinery Ukraine має доволі непогані сервісні можливості: площа 650 м² та висота воріт дозволяє «розкатати» будь-яку самохідну одиницю техніки Case IH. Цьому посприяє й довга оглядова яма, і кран-балка, і багатий інструментарій діагностичного й ремонтного обладнання… — все необхідне для проведення капітальних, великовузлових і агрегатних ремонтів. Із асортиментом розхідників, елементів, деталей і вузлів техніки теж не повинно виникати проблем, адже найбільш затребувані в регіоні запчастини вже заповнили стелажі складу площею близько 300 м².

20 387 87 1«Зрозуміло, що справа не тільки в стінах, а й у людях, — додає Крістіан Міттердорфер. — За 5 років діяльності Titan Machinery Ukraine її команда зросла до близько 200 фахівців. Ми постійно інвестуємо в їхній розвиток, щоб вони якнайкраще відповідали вашим вимогам».

На момент відкриття новий дилерський центр став робочим місцем для 15-х спеціалістів. При цьому важливо, що частина площі офісної будівлі (3100 м²) відведена під навчальні аудиторії. У них під час міжсезоння персонал центру підвищуватиме кваліфікацію, навчаючись у провідних фахівців Case IH обслуговуванню нової техніки. Водночас, оператори господарств можуть навчитись тут максимально розкривати можливості того чи іншого продукту Case IH.

«Case IH 176-ий рік присутній на ринку. Зрозуміло, що до виробництва техніки ми підходимо максимально професійно, а тому співпрацюємо виключно з такими партнерами, які будуть так само професійно спілкуватись із вами, обслуговувати ці машини та надавати запасні частини. Ми абсолютно впевнені, що Titan Machinery Ukraine може це зробити», — підкреслює віце— президент Case IH Тьєррі Панадеро.

«Для нас відкриття цього представництва є дуже важливим: це крок, який на 200 км наблизив до клієнта, — підкреслює генеральний директор Titan Machinery Ukraine Юрій Алаторцев. — Західна Україна давно чекала відкриття такого центру. Хочу пообіцяти, що ми гідно почнемо роботу в цьому регіоні і доведемо нашим клієнтам, що варті довіри».

 

Глобальний погляд

Під час офіційного відкриття з нами поспілкувався пан Тьєррі Панадеро, який розповів про роль України в діяльності Case IH, а також ключові віяння світового сільгоспмашинобудування.

 

  • Пане Тьєррі, на Вашу думку, якою є ключова перевага Case IH на світовому ринку?

— Case IH є компанією із широким модельним рядом техніки, що дозволяє нам покрити глобальні ринки: окрема пропозиція для Європи, окрема для США та України, де фермери мають більш— менш однакові вимоги до техніки, окрема для Південної Африки… — на будь— якому ринку нам є що пропонувати — це дуже важлива перевага Case IH. Крім того, ми пишаємось тим, що компоненти для нашої техніки нами ж і створюються. Завдяки цьому під час розробки продуктів ми незалежні від інших компаній.

20 387 86 2З широкої пропозиції Case IH в Україні під час заходу було представлено широку лінійку тракторів: від Farmall JX (номінальна потужність 81/110 кВт/к.с. при 2300 об./хв., максимальний крутний момент 430 Нм за 1400 об./хв., гідравлічна система 40,1-51,7 л/хв.) та Puma (116/158-157/213 кВт/к.с. при 2200 об./хв., 690-866 Нм за 1400 об./хв., 113-150 л/хв.) до Magnum (206/280-250/340 кВт/к.с. при 2000 об./хв., 1381-1671 Нм за 1500-1600 об./хв., 166-282 л/хв.) та Quadtrac (336/457-447/608 кВт/к.с. при 2100 об/хв., 2136-2848 Нм при 1500 об/хв., 159 л/хв., площа контакту рушіїв із ґрунтом 5,6 м² — тиск на ґрунт у межах 500 г/ см² (Quadtrac 500 на стандартних гусеницях)). А, крім того, один із найбільш популярних в Україні самохідний обприскувач Patriot 4420 (ключове — сис­тема AimCommandFlex™, що створює 32 віртуальні секції, автоматично контролює норми виливу та продукує оптимальний тиск у системі, відповідно до швидкості руху, кількості відкритих форсунок тощо), а також колишній флагман (до появи нової генерації 250) зернозбиральних комбайнів Axial — Flow 9240 (жатка 7,6-12,5 м, площа обмолоту 2,98 м², очищення — 6,5 м², бункер — 14,4 м³, двигун 466/634 кВт/к.с. при 2000 об/хв.).

 

  • На Вашу думку, за якими векторами розвиватимуться точні технології для сільгоспмашин?

— Є три основних тренди: перший — економія палива та альтернативна енергетика. Другий — автономна робота і, відповідно, поєднання різних продуктів: з’єднання багатьох компонентів для виконання декількох операцій або складних завдань. Це реалізовано, наприклад, в нашому концепті автономного трактора. Третій — точне землеробство. Ці продукти, зокрема, покликані зменшити хімічне навантаження на ґрунт і при цьому збільшити дохід аграрія.

Вони відомі під брендом AFS®: це геопозиціонування з урахуванням кута крену та точністю від 20 см до 2,5 см, програмне забезпечення для управління польовими роботами, зокрема створення карт полів, AFS®Connect™ — моніторинг показників і розташування техніки, AccuGuide® й RowGuide® — автоматичне водіння та підрулювання тощо. Водночас акцент робиться і на інноваційні розробки. Так, нещодавно в низці європейських держав, зокрема в Україні, Case IH стала ексклюзивним торговим партнером Geoprospectors GmbH. Ця компанія створила Topsoil Mapper — сенсор, який у режимі реального часу аналізує ґрунт за типом, щільністю та вмістом вологи, і на основі цих даних через ISOBUS— термінал автоматично регулює глибину роботи знаряддя. Зібрана інформація зберігається і використовується для створення карт полів.

 

  • Яку роль відіграє для Case IH український ринок?

— Україна для нас дуже важлива, тому що господарства у вас, дійсно, найбільші в Європі. Крім того, серед усіх країн у моєму бізнес— регіоні (Тьєррі Панадеро відповідає за близько 130 держав Європи, Середнього Сходу та Африки — ред.) українські фермери є одними з найбільш професійних. Це головне пояснення того, чому мені подобається приїжджати сюди.

 

  • Які результати забезпечив цей ринок минулого року, що показує сьогодні, та як Ви оцінюєте його потенціал?

— Минулого року український ринок, як і ринки Східної Європи, показав найбільше зростання, а зараз він стабілізується. Україна — це великий ринок із великими коливаннями, які дуже важко передбачити. Але наша робота з Titan Machinery Ukraine націлена на довготривалу перспективу. Для стабілізації ринку потрібен час, але ми знаємо: в Україні є велика кількість професійних фермерів, і наше зобов’язання — бути поруч із ними.

 

  • Завдяки чому Case IH може задовольняти попит багатьох ринків, на яких вона представлена?

— Ми не можемо бути дуже гнучкими у плануванні виробництва, але «мікс» країн, де ми представлені, і продуктів, які ми пропонуємо, дозволяє нам максимально успішно завантажувати виробництво. Безумовно, щоб зростання продовжувалось і надалі, ми повинні інвестувати в розвиток лінійки, технологій точного землеробства та дилерської мережі. Звичайно, в сільгоспвиробництві будь— якої краї­ни бувають як погані, так і добрі роки. Ми зважаємо на це, бо йдемо поруч з агробізнесом, страждаючи та отримуючи здобутки разом із ним.

 

Коментарі

Руслан ПОЛЯК, механік ТОВ «Харвест Агро» (Млинівський р-н, Рівненська обл.)

— Ми тісно пов’язані з Titan Machinery Ukraine: у нас працює 12 одиниць техніки Case IH, які на сьогодні мають наробіток від 1,2 тис. до 10 тис. мтг. Техніка нормально робить: поломок небагато. Нещодавно наш парк поповнився Magnum 380 Rowtrac та Axial— Flow® 9240. Ми маємо власний сервіс із необхідним обладнанням, тож для обслуговування техніки купували тільки запчастини – за ними «Тайтен» влаштовує повністю: доставляють своєчасно, та й наявна пропозиція непогана. Зараз із цим буде ще краще, адже від нас до нового центру лише 60 км.

 

Олександр КОТагроном ПСП «Восток— Запад» (Ємільчинський р-н, Житомирська обл.)

— Очікуємо, що після відкриття нового центру поліпшиться оперативність обслуговування техніки: від Рівного до нас ближче їхати, ніж від Житомира. «Тайтен» забезпечує сервіс трьох тракторів Magnum: двох 315— их і одного 250— го, що працює у нас близько 10 років, а також двох Maxxum 125 і новенького Axial— Flow® 6140, який цьогоріч відпрацював перші жнива. Особливих проблем із ними не виникало. Техніка від Case IH надійна, тому й користуємось.

 

Дмитро РАДІОНОВ, спеціально для газети "Агробізнес Сьогодні"