Надійність і відмінна якість роботи плуга
Современная агрономия: прозрачная, управляемая и прогнозируемая

Плуг MIRCO MASCHIO GASPARDO якісно розробляє грунт навіть за умов роботи по важких пожнивних рештках, таких як кукурудза.

Кожен агроном у вітчизняному господарстві скаже, що мати гарного плуга, то гарна половина справи з якісної підготовки грунту до майбутньої сівби. Вибір надійного та продуктивного агрегату має бути зваженим і далекоглядним, здатним забезпечити стабільну роботу за найскладніших ґрунтових та кліматичних умов.

Серед представлених сьогодні на українському ринку плугів вагомо виділяється MIRCO MASCHIO GASPARDO, що є напівнавісним плугом із системою захисту зі зрізним гвинтом. Один із цих плугів був представлений нещодавно на демонстраційному показі в господарстві «Агро-Регіон». Демонстрація відбувалася на полі зі значною кількістю пожнивних решток кукурудзи, причому сам грунт був також досить вологим. На представленому в роботі агрегаті MIRCO MASCHIO GASPARDO моделі 7+1 була встановлена система «оранки полем он-ленд». Елементи паралелограмноъ системи конструкції рами плуга дозволяли виносити його корпуси за траєкторію руху крайнього колеса трактора. Це дало рівномірність навантаження на грунт, знизило його ущільнення, а також підвищило тягові зусилля всього агрегату в полі. Завдяки використанню широкоформатних шин відсутнє прослизання або ковзання під час роботи ґрунтообробного агрегату.

Плуги MIRCO MASCHIO GASPARDO постачаються в Україну з посиленими кукурудзяними стійками і передплужниками, що дозволяє їм ефективно працювати без забивання і з найвищим коефіцієнтом заробки рослинних решток на цій сільськогосподарській культурі. Відповідно якість оранки та заробки пожнивних решток була відмінною, у чому пересвідчилися учасники демонстрації.

Серед інших технічних характеристик цього плуга підкреслимо наступні. Захист корпусів відбувається за допомогою зрізного гвинта. Водночас глибина роботи першого корпусу плуга регулюється гідравлічно. Використовується механічне та ступеневе регулювання ширини захвату кожного корпусу, плуг має кліренс 85 см, транспортне й оборотне колеса розміром 500х45х22,5 см з антишоковим азотним амортизатором, стандартний відвал для роботи на глибину 20-38 см на важких грунтах.

 

19 386 72 1

 

Загальна велика відстань між корпусами сягає 105 см. Це дозволяє впевнено обробляти велику кількість пожнивних решток сільськогосподарських культур, навіть досить твердих та ефективно працювати у вологих умовах. Для різних польових та ґрунтових умов існує широкий вибір відвалів та передплужників.

Регулювання робочої ширини обробітку грунту виконується за допомогою механічного (MIRCO PASSO) чи гідравлічного способів (MIRCO VARIO). Штифтове кріплення передплужників дозволяє операторам швидко виконувати регулювання глибини обробітку. Заднє колесо плуга поєднує дві функції — регулювання глибини обробітку в робочому положенні та транспортну — для руху автомобільними шляхами.

Також на агрегаті встановлена гідропневматична система амортизації — переднє колесо використовується лише для регулювання глибини. Існує і гідропневматична система безпеки — «нон-стоп». Для роботи на тракторах зі спареними шинами опційно можна встановлювати функцію «он-ленд».

Модельний ряд плугів MIRCO MASCHIO GASPARDO в Україні доступний у розмірах від 6 до 9 корпусів, а трактори для них краще використовувати з потужностями двигунів у межах 172-261 кВт (230-350 к.с.).

 

Василь НАРІЗ, спеціально для газети "Агробізнес "Сьогодні"