Сяйво традицій від «КВС-УКРАЇНА»
Современная агрономия: прозрачная, управляемая и прогнозируемая

Компанія «КВС-УКРАЇНА» провела Нічний день поля, поєднавши демонстрацію конкурентних переваг власних гібридів кукурудзи та вечірні розваги для аграріїв.

Аксіомою прибуткового ведення сучасного виробництва продукції рослинництва та тваринництва є факт, що посівний матеріал кукурудзи має бути якісним та високопродуктивним. Використовуючи найбільш сприятливі для конкретних агрокліматичних умов господарства гібриди, фермер або агроном агрокомпанії зможуть забезпечити отримання запланованого прибутку.

Побачити одні з кращих на ринку гібриди кукурудзи ми вирушили нещодавно на Він­ниччину, де вперше відбувся Нічний день поля компанії «КВС-УКРАЇНА». Рівень організації та проведення цього заходу були європейськими. Кожен елемент події був чітко продуманий та професійно виконаний, на відносно невеликій площі поля розмістилися демонстраційні ділянки гарно розвинених посівів гібридів кукурудзи «КВС-УКРАЇНА», продумана подача інформації від менеджерів компанії, яка полягала в тісному спілкуванні останніх з аграріями, зрозумілій демонстрації переваг нових гібридів та корисних технологічних рішень.

 

Перша перевага «КВС-УКРАЇНА» — висококваліфіковані спеціалісти

Перед початком офіційної частини заходу поспілкувалися з Олександром Федоровим, генеральним директором компанії «КВС-УКРАЇНА». Ось що він розповів:

— Восени наші аграрії працюють з ранку до ночі, збираючи зерно та заготовляючи корми для худоби. Тому «КВС-УКРАЇНА» прийняла рішення віддячити клієнтам-аграріям за наш спільний успіх. Метою Нічного дня поля компанії було поєднати в собі приємне й корисне, надавши їм максимум необхідної інформації про нові продукти та дати можливість відпочити. Час проведення обраний невипадково — кінець серпня-вересень традиційно є періодом, коли кукурудза у зрілому вигляді, її можна продемонструвати з найкращого боку. Вперше проводимо Нічний день поля саме у Вінниці, що є символічним для нас. Більше ста років тому засновники компанії KWS починали бізнес на Вінниччині, і сьогодні цей регіон залишається стратегічним для нас з точки зору ринку і перспектив розвитку.

 

19 386 22 1

 

Сьогодні захід передбачає демонстрацію переваг виключно гібридів кукурудзи «КВС-УКРАЇНА». Лінійка компанії складається із 12 середньоранніх та середньостиглих гібридів, але нині звертаємо увагу на три нові, що будуть доступні вже наступного року. Це — гібрид подвійного використання раннього
ФАО АМАРОС ФАО 230, що може засто­совуватися на ­зерно та силос, а ще, ­маючи кременистий тип зерна, — у виробництві крупи; КВС КАВАЛЕР ФАО 250 входить до лінійки UNIQUEDENT — гібридів із швидкою вологовіддачею, ремонтантністю та високою урожайністю; гібрид КВС 4484 ФАО 370 — середньопізній. Щороку подаємо в реєстрацію близько 10 нових продуктів, але в товарне виробництво потрапляє лише 20-30 % від цієї кількості, що говорить про надзвичайну вимогливість компанії «КВС-Україна» до нових продуктів — вони мають бути справді найвищого рівня та суттєво переважати попередника.

Загальні напрями селекції кукурудзи KWS відповідають кліматичним змінам України. Посівна кампанія за посушливих умов, нерівномірність опадів та температурних режимів стимулюють нас до того, що фокусуємося на отриманні стабільного результату врожайності зерна або силосу незалежно від погодно-кліматичних умов конкретного року. Потенціал урожайності зерна гібридів компанії «КВС-Україна» сягає 12-13, а то й 14 т/га. Їх переваги — вони дають гарантований результат на Волині та Дніпропетровщині. Сільгоспвиробники, які їх сіяли, отримали гарні результати, і, думаю, вони будуть лідерами з продажу наступного року.

 

19 386 22 2

 

Лінійки гібридів кукурудзи в лабіринтах

Демонстрація можливостей гібридів кукурудзи від компанії «КВС-Україна» відбувалася у таких собі польових лабіринтах. Серед усіх гібридів багато уваги присутні на заході звернули на новинки — гібрид АМАРОС ФАО 230 подвійного напряму використання. Він має кременистоподібний тип зерна, а отже, може вирощуватись на крупу.

Гібрид КВС КАВАЛЕР ФАО 250 входить до лінійки UNIQUEDENT, характеризується дуже швидкою вологовіддачею та толерантністю до посухи.

Новинкою є і гібрид КВС 4484 ФАО 370. Його густота на демонстраційних ділянках у середньому сягає близько 80 тис. рослин. За результатами вирощування гібриду нинішнього року відзначено його високий потенціал урожайності та вологовіддачі. Всі новинки від компанії «КВС-Україна» будуть доступні українським аграріям вже на посівну кампанію 2019 р.

 

19 386 23 1

 

Загалом учасники дня поля могли побачити результати різних дослідів із гібридами компанії «КВС-Україна», аграрії активно цікавилися вологовіддачею нових та вже відомих гібридів, можливістю подовження запилення волоті кукурудзи з різним ФАО, продуктивністю гібридів у зоні недостатнього зволоження. Найбільшу зацікавленість в агрономів та фермерів викликали досліди з різною густотою посівів кукурудзи, розміщенням змішаних посівів.

За результатами досліджень наголошувалося, що нові гібриди селекції KWS мають високу пилкоутворюючу здатність, ремонтантність, стійкість до посухи, качани зубовидного типу з кращими показниками вологовіддачі отримали менше листкових обгорток, що також сприяє швидшій втраті вологи. Потенціал урожайності зерна гібридів сягає максимальних показників для своїх агрокліматичних зон — за достатнього зволоження він коливається у межах 15-16 т/га, за недостатнього — 12-13 т/га. За результатами дослідів було встановлено конкретні рекомендації щодо вирощування певних гібридів у різних областях України відповідно до їхніх кліматичних умов.

 

Захопливий відпочинок

Комфортне та зручне розташування головної сцени Нічного дня поля було обране невипадково — після завершення демонстрації гібридів кукурудзи відбулася святкова частина з унікальним концертом. Вже за нічної пори відбулася святково-розважальна програма. Присутні змогли насолодилися живим виконанням музики від оркестру НАОНІ та української естрадної співачки Руслани.

 

19 386 23 5

 

Коментар

19 386 23 3Олександр ПОДОЛЯНЮКголовний агроном ТОВ «Агровіт» (Черкаська обл.)

— У нашому господарстві в обробітку 6000 га, з них 2400 га — кукурудза. Найбільшу частку серед посівів культури займають гібриди від селекції KWS — близько 1000 га. Загалом із посівним матеріалом цієї компанії працюємо третій рік і дуже ними задоволені. Як свідчить наш практичний досвід, ці гібриди дають кращу вологовіддачу, ніж аналоги інших виробників. Нинішнього року посіяли один гібрид КВС 6471 ФАО 340, що відмінно себе показує у наших кліматичних умовах. За нашими розрахунками, середній урожай в сухому зерні становить 10 т/га. Щороку гібриди компанії селекції KWS демонструють найкращі показники, і ми задоволені ними, відтак, наступного року плануємо розширити посівні площі під кукурудзою.

 

 

Олександр ГОРДА, спеціально для газети "Агробізнес Сьогодні"