Там, де працює культиватор Carrier, іншого агрегату не потрібно
Современная агрономия: прозрачная, управляемая и прогнозируемая

Не секрет, що культиватори Carrier (втім, як і всю техніку Väderstad) випробовують у гранітних кар’єрах, що дає змогу перевіряти агрегати компанії на міцність і надійність ще до їх потрапляння в агропідприємства. Говорити про цільове призначення цих машин можна довго, адже вони універсальні і, залежно від комплектації, без проблем можуть виконувати основний та передпосівний обробітки ґрунту чи навіть висівати деякі сільськогосподарські культури.

Універсальність

Дисковий культиватор Carrier у більшості господарств використовують насамперед для збереження ґрунтової вологи. Це перша машина, яка відразу після збирання культури вслід за комбайном виконує обробіток ґрунту. Завдяки високій швидкості обробітку, а це близько 18 км/год, ви отримуєте високу змінну продуктивність та якісну роботу.

Культиватори Carrier випускають із 1999 року. Сьогодні компанія має цілий діапазон робочих органів: від дисків для обробітку ґрунту з мінімальною глибиною до 2,5 см до дисків із робочою глибиною обробітку до 16 см.

18 385 29 2Крім того, завдяки широким можливостям додаткової комплектації агрегатів допоміжними робочими органами, такими як штригельна борона для додаткового розподілення пожнивних решток, ножовий коток CrossCutter для попереднього їх подрібнення у поперечній площині відносно руху агрегату, важкі вирівнювальні планки CrossBoard Heavy для ідеального вирівнювання поверхні поля, можна бути впевненим, що ця машина буде продуктивно задіяна впродовж усього виробничого сезону.

На цьому універсальність агрегату не вичерпується. Він є справжньою знахідкою для керівників господарств і агрономів, які вже давно планують впровадити в сівозміну вирощування сидеральних культур, проте не можуть знайти економного й швидкого способу їх сівби. Адже, як правило, головною перепоною для цього є доволі витратне, з економічної точки зору, застосування допоміжної техніки. Проте це не стосується дискових культиваторів Carrier, які можна обладнати спеціальним пристосуванням – міні-сівалкою BioDrill. За його допомогою дисковий культиватор перетворюється на комбіновану сівалку, що дає змогу відразу після комбайна проводити обробіток ґрунту і висівати сидерати. І все це — за один прохід агрегату. Крім того, за рахунок культиватора зі встановленою міні-сівалкою можна висівати дрібнонасінні культури, наприклад, уподобаний усіма аграріями ріпак, а також різні трави.

 

Надійність

Окремо слід сказати про робочі органи та способи їх кріплення до основної рами. Ми вже говорили, що дискові культиватори Carrier можуть обробляти ґрунт на глибину від 2,5 до 16,0 см.

18 385 29 3Для цього компанія випускає п’ять типів конічних дисків, які мають різний діаметр (від 450 до 610 мм) і форму робочої кромки. Їх встановлюють на індивідуальні стійки, що сприяє відмінному копіюванню поверхні поля та легкому проходженню робочими органами навіть великої кількості пожнивних решток. Конічна форма дисків забезпечує ретельне подрібнення оброблюваного шару ґрунту і рівномірне перемішування пожнивних решток незалежно від ступеня спрацювання самого диска. Адже кут атаки входження останнього в ґрунт є незмінним практично до повного його стирання.

Тривалому терміну експлуатації сприяє й використання на стійках, до яких кріпляться всі робочі органи, що контактують із поверхнею ґрунту, гумових амортизаторів, завдяки чому термін експлуатації рами збільшується у рази. Крім того, навіть прикочувальний коток, а саме: його опорні підшипники, розміщені в спеціальному гумовому сайлентблоці, пом’якшує усі вібрації й удари, захищаючи при цьому раму кільця, осі та підшипники.

 

18 385 29 4

 

Економічність

Витрати, яких потребує експлуатація дискових культиваторів компанії Väderstad, набагато нижчі порівняно з аналогічними машинами інших виробників. Адже всі деталі в техніці цього виробника виготовлені з високоякісної шведської сталі, до того ж на високоточному комп’ютеризованому обладнанні.

Використання якісного обладнання та комплектуючих — це не пусті слова, а професійне кредо Väderstad. Яскравим підтвердженням та вагомим переконанням у правдивості сказаного вище є надання виробником дворічної гарантії на всю техніку зі свого арсеналу. Подумайте і спробуйте пригадати: хто ще з виробників так робить? Вдалося поповнити цей перелік?.. Отож не витрачайте часу даремно, приймайте правильне рішення і працюйте із задоволенням та з гідним вашої праці прибутком!

18 385 29 1