Агросем: новий етап якісного зростання
Современная агрономия: прозрачная, управляемая и прогнозируемая

16 серпня на одному з полів ПП «Науково-виробниче агропромислове підприємство «Ель Гаучо» (Заліщицький р-н, Тернопільська обл.) у фестивальній атмосфері пройшов уже традиційний День поля компанії «Агросем». Відвідувачі заходу оцінили останні досягнення світових брендів у галузях виробництва насіння та добрив, сільгосптехніки й точного землеробства, а разом з тим, почули про стратегічні пріоритети розвитку «Агросем» у найближчі роки.

Три основи стратегії розвитку

Станом на серпень 2018 року з компанією «Агросем» спів­працює понад 1800 господарств — ці дані під час заходу навів директор «Агросем» Олексій Кулик. Досягненню таких результатів посприяла широка пропозиція компанії, але не менший вклад зробив і підхід до роботи. «Пріоритетом для нас є побудова довгострокових відносин із клієнтом — у цьому вся суть надійності, — зазначає Олексій Кулик. — Тоді клієнт розуміє, що ми прийшли надовго і зацікавлені в його успіху. У тривалій перспективі такий підхід дає позитивний результат і для клієнта, і для нас, і для регіону, де ми працюємо загалом».

 

17 384 50 2

Сервіс

З цього починається перший ключовий пріоритет стратегії розвитку «Агросем» — посилення та підвищення якості й оперативності сервісу.

Так, зокрема, ущільнюється мережа центрів з обслуговування техніки: незабаром потужності Волині, Львівщини, Тернопільщини та Хмельниччини доповнять нові центри в Івано-Франківській та Рівненській областях. Проте це лише будівлі, а майстернями їх робить кваліфікований персонал.

«Стартував другий етап нашого проекту «Школа сервісного інженера», завдяки якому молоді спеціалісти та випускники аграрних вишів можуть пройти у нас стажування, під час якого наші спеціалісти навчатимуть їх теорії і практики обслуговування сучасної техніки. Після навчання за наявності бажання та успішного складання іспиту вони можуть залишитись працювати в «Агросем». Ми віримо, що навчаючи молодих спеціалістів, можна побудувати майбутнє потужної сервісної компанії», — говорить Олексій Кулик.

І дійсно: після завершення навчання першого набору студентів компанія поповнила свої ряди 9-ма молодими й талановитими фахівцями.

Та поняття «сервіс» для «Агросем» не обмежується лише технікою. «Сьогодні успішним є той дистриб’ютор, який ділиться із клієнтами своїми знаннями й досвідом, допомагає підібрати оптимальний продукт для їхніх умов та отримати від нього максимальний ефект», — зазначає очільник «Агросем».

Саме тому з 2016 року в компанії діє агрономічна служба. Про те, як вона працює, нам розповів керівник регіонального структурного підрозділу «Агросем» у місті Дніпро Олександр Мороз: «У кожному нашому філіалі працює агроном, який консультує та навчає менеджерів, забезпечує клієнтам інформативно-консультаційний супровід. Агрономічна служба не є комерційною структурою, тому він спілкується із головами та агрономами господарств незалежно від продажів. На основі стану поля та аналізу ґрунту разом з аграріями наш агроном розробляє програму живлення та обирає оптимальні для цих умов гібриди й сорти культур. Агрономічний супровід надає­ться і до, і після укладення угоди, адже ми завжди контролюємо як у полі себе поводить те чи інше добриво, або гібрид, що ми запропонували».

 

17 384 51 4

Оперативність

Наступним стовпом стратегії «Агросем» є забезпечення високої оперативності. «З цією метою незабаром ми відкриваємо нові представництва у Дніпрі та Полтаві, які дозволять бути ближчими до аграріїв, а, отже, надавати якісніше обслуговування», — звертає увагу Олексій Кулик.

«При цьому важливо, що наше завдання — зростати не тільки в обсягах, а й у якості. Неважливо, де знаходиться наш клієнт — в усіх наших представництвах він має отримати однаково високий рівень сервісу, продуктів та інформаційного супроводу. Це наше ключове завдання на сьогодні», — додає заступник директора з комерційних питань Хавьєр Понянте.

 

Пропозиція

Звичайно, при цьому розширюється пропозиція компанії «Агросем» — і це третій стовп стратегії розвитку. Ключовий акцент у своїй подальшій діяльності «Агросем», як і зараз, робитиме на комплексні рішення. «Наша місія — надання сільгоспвиробникам комплексу інноваційних рішень, які забезпечать їм потрібний результат і конкурентні переваги: допоможуть стати першими серед усіх. Втілюючи це, ми бачимо, що мережа клієнтів зростає, а значить ми рухаємось правильним шляхом», — відзначає заступник директора з комерційних питань компанії «Агросем».

 

Фестивальні акценти

Слова пана Хавьєра також підтверджуються і значною популярністю Дня поля, який організатори цього разу провели у форматі етнофестивалю «АгросемФест». Зокрема, на захід зареєструвалось понад півтисячі сільгоспвиробників. І це не дивно, адже подивитись тут було на що.

 

17 384 51 3

Техніка

Так, очі багатьох відвідувачів порадували 15 найбільш яскравих представників продуктових лінійок компаній John Deere, Manitou та Väderstad. Зокрема, багато уваги було приділено універсальному «малюку» — трактору серії 6B, оснащеному фронтальним навантажувачем (вантажопідйомність 2,1 т початкова та 1,5 т на макс. висоту). Ще б пак! Адже за своїх 99/135 кВт/к.с. він має трансмісію PowrReverser (24 х 12) із саморегульованим «мокрим» зчепленням PermaClutc, гідравлічну систему 60 л/хв.), задню навіску вантажопідйомністю до 5,4 т і, завдяки можливості подовження маточини обох осей, регульовану колію (1,6/1,7/1,8/1,9/2,02 м). Шукаючи техніку для осінньої посівної, аграрії зупинялись біля посівного комплексу Rapid із шириною захвату 6 м. Серед визначних особливостей цієї машини — конічні диски дворядної борони, диско-анкерні сошники для внесення добрив і висіву насіння (притискне зусилля до 195 кг), дозувальна система Fenix III (норма висіву від 1-500 кг/га), двосекційний бункер об'ємом 6000 л, і те, що прикочування колесами, розміщених off-set, відбувається після виконання усіх операцій. Непоміченими на заході не могли лишитись і телескопічні навантажувачі Manitou MTL-X735 120 LSU із вильотом стріли до 6,9 м, вантажопідйомністю до 3,5 т та радіусом повороту 3,77 м.

 

Рішення точного землеробства

Не порожніли й локації із рішеннями точного землеробства, які користуються в «Агросем» значним попитом. Вибір чималий: від Yara N-Tester портативного приладу аналізу забезпечення рослини азотом у польових умовах до онлайн-системи контролю та управління господарством JohnDeereFarmSight. А ще є розробки для оперативної зміни норми внесення азотних добрив, відповідно до потреб кожної окремої ділянки поля (Yara N-Sensor), системи John Deere автоматичного керування технікою: AutoTrac (ведення трактора системою за прокладеним маршрутом з оминанням перешкод) та I-TECPro (автоматична робота трактора на поворотній смузі) тощо.

 

17 384 51 2

Гібриди та добрива

Багато уваги було прикуто до демо-посівів знайомих і нових гібридів кукурудзи й соняшнику від компаній BrevantSeeds (бренд сільгосппідрозділу DowDupont), KWS, MasSeeds (Maisadour) і Saaten-Union, а також сої Prograin. Кожен із презентованих сортів останньої вирощувався двічі: з міжряддям 30 см та суцільним висівом, тож відвідувачі мали змогу порівняти переваги й недоліки обох способів. У технологіях вирощування теж браку не було, адже кожна культура вирощувалась із використанням добрив Alwernia та Yara, фітогормональних препаратів Stoller, а також мікробіо­логічних продуктів Rizobakter.

 

Підсумки

«За кордоном мало хто сумнівається у тому, що найближчими роками Україна може стати одним із лідерів агровиробництва у світі. І ми як дистриб’ютор вбачаємо свою мету в тому, щоб якомога більше посприяти цьому. Щоб український виробник мав не нижчий рівень, ніж аграрій ЄС, а держава здобула лідерство в експорті не сировини, а продуктів із доданою вартістю, — резюмує Олексій Кулик. — Саме тому ми реалізовуємо ту продукцію і ті комплекси рішень, які забезпечують вищий результат, ніж стандартні. Але для нашого спільного успіху одного цього замало, тому сервіс ставимо для себе величезним пріоритетом, і починаємо писати це слово з великої літери. Це не просто слова — дії, які ми вже почали робити. І ви з кожним місяцем відчуватиме покращення в якості співпраці, швидкості обслуговування, наявності продукції та оперативності доставки. Саме в цьому буде запорука нашого успіху».

 

Коментар

17 384 51 5Володимир ПАЛЯНИЦЯ, директор СФГ «Деметра Агро» (Красилівський р-н, Хмельницька обл.)

— Ми щороку приїжджаємо на цей захід: добра організація. З «Агросем» співпрацюємо близько 4 років, купуючи у них насіння, добрива і техніку. Протягом трьох років брали добрива YaraMila, зокрема з формулою NPK 8-24-24 — їх агроном ставить на перше місце. Цьогоріч придбали в компанії пшеницю на розмноження, а також роторний комбайн John DeereS770, який зібрав у нас свій перший урожай зернових колосових. Він добре себе показав за багатьма показниками, а зараз думаємо поставити на нього систему AutoTrac: там багато корисних опцій. У нашому господарстві сервіс «Агросем», крім S770, обслуговує старенький трактор John Deere. Претензій до них немає, я задоволений. Приємно, що хоч ми і невелике господарство — близько 900 га, але ставлення до нас не гірше, ніж до агрохолдингів.

 

 Дмитро РАДІОНОВ, спеціально для газети "Агробізнес Сьогодні"

 

logo agrocem

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Тел.: 0 800 50-17-17