Переваги, що надихають
Современная агрономия: прозрачная, управляемая и прогнозируемая

BASF демонструє інноваційні продукти на літній конференції

Червень зустрічає аграріїв уже звичною спекою та оманливими хмаринками, які лише де-не-де проливаються коротким дощиком. Агрономи сумно жартують, мовляв, клімат у нас тут гарний, субтропічний — і недарма вже в Україні дехто починає вирощувати батат. Жарти жартами, а ситуація із вологою фактично протягом усього весняного вегетаційного періоду склалась екстремальна. І в таких умовах одним з інструментів успішного господарювання стають інноваційні продукти компанії BASF. Червнева конференція під гаслом «Плюсуй переваги!» у смт Терезине на Київщині це наочно підтверджує.

Аграріям центрального регіону України компанія BASF 5 червня представила на практиці дію флагманських препаратів. Слід сказати, що умови для демонстрації були просто демонстративно екстремальні: за квітень-травень на території Агроцентру BASF поблизу смт Терезине випало не більше 10-15 мм опадів. Але результати на полі не просто милували око, вони справді надихали.

 

13 380 38 2

 

«Найголовніше, компанія BASF і її співробітники завжди відкриті для вас, відверті та чесні. Ми з вами разом, а значить зможемо подолати всі складнощі та погодні виклики», — говорить керівник Центрального регіону компанії BASF Костянтин Карпач. І ті інноваційні продукти та технології, які представили на Агроцентрі, дійсно, допомагають досягати гарних результатів навіть за вкрай складних погодних умов.

«Для нас дуже важливо допомагати агровиробникам досягати високих показників урожайності. Соняшник, зернові та соя є основними польовими культурами аграріїв, тому наша компанія приділяє багато уваги їхньому захисту, — наголошує Крістіан Телл, керівник відділу маркетингу агропідрозділу BASF в Україні, Молдові та країнах Кавказу. — На цьогорічному літньому заході «Плюсуй переваги!» ми продемонструємо клієнтам дію наших препаратів на практиці так, що вони зможуть оцінити реальну користь від них. Завдяки нашим новим продуктам аграрії зможуть поліпшити свою роботу, зробити її легшою та ефективнішою».

 

Архітектор урожаю

Архітект™ недарма вже називають блокбастером у царині захисту рослин. Цей перший унікальний Архітектор соняшнику лише з’явився на українському ринку та вже встиг здобути надзвичайну популярність. «Відзначу надпотужний старт Архітект™ — це щось абсолютно нове, ніколи в такій кількості новий продукт не продавався», — констатує Костянтин Карпач.

Запорукою успіху у вибагливих українських виробників стало унікальне поєднання характеристики морфорегулятора і фунгіциду, що дозволяє управляти посівами соняшнику та максимально розкрити його потенціал.

 

13 380 39 1

 

«Ми — агрономи на сої чи на пшениці, а в соняшнику, завдяки Архітект™, ми — менеджери посівів!», — саме така думка лунала на полі. Фахівці BASF підкреслювали, що для формування урожаю мало забезпечити багате живлення, мало мати достатньо вологи — необхідно, щоб рослина перенесла його у продуктивну форму.

Архітект™ регулює морфологію рослин, вирівнює посіви, при цьому поліпшуючи кореневу систему і загальний стан культури, надаючи стійкості до високих температур та браку вологи, інших стресових чинників. Так, в оброблених препаратом рослин збільшується поглинання води та поживних речовин, спостерігається значна стійкість до вилягання, суттєво зростає урожайність та вміст олії в зерні. А фунгіцидна складова препарату покращує імунітет соняшнику та процеси фотосинтезу, дозволяючи успішно боротися з широким спектром хвороб. Норма внесення Архітект™ варіюється залежно від кількості опадів.

З унікальним препаратом, який гармонійно поєднує у собі властивості фунгіцида та морфорегулятора, аграрії зможуть проектувати надврожаї соняшнику і потурбуватися про культурно-історичну спадщину рідної землі. Менеджер із маркетингу напряму соняшнику та ріпаку компанії BASF Михайло Маленький анонсував проект «Відроджуй з Архітект™». Цього року агропідрозділ компанії BASF починає реставрацію об’єктів вхідної групи Шарівського палацово-паркового комплексу на Харківщині. Як підкреслюється, на реалізацію проекту компа
нію надихнули переваги та назва препарату Архітект™, тому 25 грн від продажу кожного літра препарату будуть перераховані на відродження видатного витвору архітектурного мистецтва.

 

На запит аграріїв

Соя стає не менш важливою культурою для вітчизняних аграріїв. На заході були представлені основні виклики, з якими стикаються виробники в Україні, та BASF пропонує рішення, які допомагають досягти високих урожаїв. Новий гербіцид Корум® — це відповідь на запити агровиробників, які вподобали бакову суміш двох відомих продуктів BASF: Базагран® та Пульсар®. Ця комбінація прийшла від самих господарств, а відтепер у продукті Корум® вони отримують формуляцію найвищої якості на основі діючих речовин Бентазон та Імазамокс.

Це гербіцид нового покоління, який відзначає стабільність розчину, зменшений поверхневий натяг, регулювання рівня pH, висока селективність. Загалом його ефективність на 20-30 % вища в порівнянні з баковою сумішшю. Поєднання двох діючих речовин різних класів дозволяє водночас інгібувати синтез низки амінокислот та зупинити асиміляцію CO2. В результаті препарат швидко знищує однорічні злакові, однорічні та деякі багаторічні дводольні бур’яни, зокрема перерослі, відзначається м’якістю дії на культуру. Продукт рекомендується вносити із ПАР Метолат, що дозволяє досягти найкращих результатів.

 

13 380 38 3

 

Інновації на варті зернових

На зернових культурах теж представлені унікальні рішення, які виводять працю агровиробників на новий рівень. Зокрема, учасники заходу ознайомилися з новими системами захисту ячменю, що ґрунтуються на використанні такого інноваційного продукту, як Систіва®. Цей перший у світі фунгіцид, для застосування якого не потрібен обприскувач, надає низку суттєвих переваг.

Обробляючи насіння перед сівбою, цей фунгіцид-протруйник, який містить унікальну діючу речовину Ксеміум® (флуксапіроксад), забезпечує довготривалий захисний ефект, починаючи з посіву і до фази прапорцевого листка. В результаті ми маємо краще розвинену кореневу систему, підвищення стресостійкості, дружні та здорові сходи. Як говорить Костянтин Карпач: «Систіва® продовжує нас радувати. Ви самі могли побачити, що дві ділянки ячменю, оброблені препаратом, кардинально відрізняються від необроблених. Ми раді, що цей продукт є саме у нас. А що стосується фермерів, то попри те, що це недешевий препарат, на нього знову дефіцит — настільки він запитуваний. Агровиробники оцінили його переваги».

А в подальшому на варту врожаю заступає Адексар® СЕ Плюс, який теж має у своєму складі Ксеміум®. Технологічна зв’язка з Систіва® дозволяє закінчити вирощування культури в повному обсязі на високому рівні. Фунгіцид Адексар® СЕ Плюс містить діючі речовини трьох різних хімічних класів: епоксиконазол + піраклостробін + Ксеміум® (флуксапіроксад). Їх синергічна взаємодія надійно захищає зернові культури від широкого спектра хвороб. Вивірена формуляція забезпечує рівномірний розподіл поверхнею, миттєве проникнення та неперевершувану мобільність всередині рослини. Як наслідок, на своїх посівах агровиробники отримують найпотужніший і довготривалий захисний ефект. Крім того, препарат потужно стимулює розвиток культури. Недарма Адексар® СЕ Плюс є зіркою групи препаратів AgCelence®, які надають додаткові переваги для захисту рослин. Зокрема, продовжується період активної вегетації, стимулюються процеси фотосинтезу, підвищується стійкість до широкого спектра стресових умов і, відповідно, суттєво зростають урожаї.

На заході демонстрували не лише засоби захисту рослин, а інші інноваційні продукти BASF для сільського господарства. А в цілому, українські агровиробники можуть бути впевнені — разом із провідним світовим виробником їм по силах найкращі результати.

 

Коментарі

 

13 380 39 2Костянтин КАРПАЧ, керівник Центрального регіону компанії BASF

— Ситуація у регіоні дуже складна: стоять високі температури, повітряні засухи під час наливу зерна. Що говорити, якщо від моменту посіву ярих культур, в агроцентрі випало два дощі: 3 та 6 мм. Та ми закликаємо не здаватись, завжди шукати рішення, більше уваги приділяти збереженню запасів осінньої та зимової вологи. Варто працювати препаратами не по симтоматиці, а на випередження та профілактику. І задіювати сучасні продукти й технології, які вас не підведуть.

 

13 380 39 3Станіслав ФОСТОЛОВИЧ, директор Державного підприємства «Науковий інноваційно-технологічний центр Інституту кормів та сільського господарства Поділля Національної академії аграрних наук

— У BASF постійно дуже цікаві заходи, у них завжди є щось нове. І в контексті гасла нинішньої зустрічі «Плюсуй переваги» це є постійною перевагою компанії. Ми — наукова установа, займаємось насінництвом сої, ячменю, пшениці, ріпаку. І звичайно, використовуємо їх продукти та інноваційні технології. Цього року обробляли озиму пшеницю у нормі 0,7 л/га Адексар® СЕ Плюс у фазі прапорцевого листка. Прекрасна дія — маємо чистий колос та листки. Хоча погодні умови вкрай складні: у нас дефіцит вологи великий, одна роса випадала, а не дощі. Застосували ще й на ярій пшениці та ячмені — і зараз вони гарні стоять, ми задоволені результатом. Великий спектр препаратів BASF вивчаємо та використовуємо і на сої.

 

13 380 39 4Валерій ЛІНЕВИЧ, голова правління СВК «Вівсяницький», Вінницька обл.

— У нас випало всього 17 мм опадів за вегетаційний період. Та ми не опустили руки, зберігаємо запаси вологи, вносимо органіку. Посіяли 260 га соняшнику — і на 150 га цьоріч робимо досліди для себе. Зокрема, застосували Архітекттм у нормі 1,2 л/га. Пройшло 10 днів із часу застосування — і вже соняшник значно менший. А чим більший соняшник, тим більше йому потрібно поживних речовин. Якщо він два метри висотою, то забере поживи на два метри. Зменшивши ріст рослини, ми залишимо їй більше енергії. По-друге, піде дощ — і з великим кошиком матимемо проблеми. Ми стабільно отримуємо врожай соняшнику в межах 40-42 ц. Гадаю, що з цим препаратом можемо розраховувати і на 45-47 ц/га.

 

Олекса СТЕРНІЙ, спеціально для газети "Агробізнес Сьогодні"