Новий осередок підтримки аграріїв Кіровоградщини відкрито
Современная агрономия: прозрачная, управляемая и прогнозируемая

29 травня у м. Кропивницький ТОВ «Торговий дім «Агроальянс» відкрив потужний центр з обслуговування та продажу техніки Case IH, який покликаний стати надійним осередком підтримки сільгоспвиробників Центральної України.

Бути ближчим до клієнта…

Розташований за адресою проспект Інженерів, 1 новий центр «ТД «Агроальянс» із першого погляду вражає своїми масштабами. Це приблизно 3 га землі, які займають виставковий майданчик для техніки, офісна будівля, демонстраційний полігон для тест-драйвів і, звичайно, найголовніше — великі ангари складу запасних частин і сервісної майстерні. Одним словом, численним аграріям, які завітали на відкриття потужностей, було що оцінювати і до чого придивлятись.

 

12 379 78 2

 

Головну причину значних інвестицій і, водночас, ключову мету діяльності нового дилерського центру під час урочистого відкриття окреслив бізнес-директор Case IH у Східній Європі, країнах Балканського п-ва, України та Молдови Харальд Бойтленнер: «Case IH відома своєю технікою та різноманітними сервісами, створеними за найсучаснішими стандартами. Йти в ногу з часом важливо, але цього замало, аби користувачі наших рішень були задоволені. Для успішного бізнесу нам важливо бути ближчим до вас, аби краще розуміти ваші локальні потреби та оперативніше реагувати на ваші запити. Тому для мене відкриття нового дилерського центру — це завжди гордість і задоволення. Звичайно, ми багато в чому залежимо від наших офіційних дистриб'юторів, але «ТД «Агроальянс» уже 17-ий рік поспіль доводить, що він був і досі є сильним та відповідальним партнером Case IH. Те, що на захід завітала така кількість сільгоспвиробників, — чергове підтвердження цього. Я дуже радий, що відтепер у Кропивницькому, важливому агробізнес-регіоні, діятиме такий потужний центр».

 

…за сервісним обслуговуванням

Для усіх господарств сервіс — це ключова графа оцінки дилерського центру та компанії-дистриб'ютора загалом. І тут «Агроальянсу» є чим похвалитись. Адже в цій майстерні відбуватимуться ремонти будь-якої складності: агрегатні, великовузлові та капітальні. Щодо останніх, то можливості боксу дозволяють здійснювати капітальний ремонт 12 тракторів одночасно.

 

12 379 78 3

 

«На базі центру вже працюють 6 виїзних сервісних бригад, які діють у радіусі 150-200 км. Ідея в тому, щоб вони щодня вертались на базу, адже, як показує практика, роботи в тривалих відрядженнях неефективні. В самій майстерні безвиїзно працюють моторист, агрегатник, слюсарі та мийники», — зазначає керівник сервісної служби «ТД «Агроальянс» Віктор Пономарчук.

 

…із забезпечення запасними частинами

Відповідний і склад запасних частин — це близько 3000 м² одночасного зберігання. «Така велика площа пояснюється тим, що цей склад є центральним: сюди направлені всі поставки з-за кордону, відповідно, й тут зберігатимуться запчастини усіх категорій: від найбільш популярних позицій (близько 20 тис. найменувань) до менш ходових (загалом понад 500 тис.)», — пояснює керівник відділу запасних частин «ТД «Агроальянс» Сергій Мальцев.

 

12 379 78 4

 

Цьому посприяла зручна локація: приблизно однакова відстань до північних, південних, східних і західних регіонів полегшила логістику: раніше центральний склад був у м. Дніпро.

«Ми використовуємо всі засоби, аби оперативно доставити зап­частини господарству: передаємо і компаніями-перевізниками, і поштою, і рейсовими автобусами. Але акцент робимо на спільній роботі з сервісною службою. Потрібну деталь везе інженер, який її і встановлює. Це значить, що запчастина буде вмонтована правильно та з гарантією, а техніка після того надійно працюватиме. Щодо специфічних позицій, то з-за кордону ми можемо поставити їх упродовж 3 днів», — додає Сергій Мальцев.

 

… за технікою

Ясна річ, що в новому центрі буде доступною широка лінійка техніки Case IH: від ґрунтообробних агрегатів до сівалок, самохідних обприскувачів, роторних комбайнів, прес-підбирачів і насиченого модельного ряду тракторів. Серед них під час заходу було продемонстровано найпопулярніші позиції в Україні: продуктивний Magnum (номінальна потужність 206/280- 250/340 кВт/к.с. при 2000 об./хв., максимальний крутний момент 1381-1671 Нм за 1500-1600 об./хв., гідравлічна система 166-282 л/хв.), універсальні Puma (116/158-157/213 кВт/к.с. при 2200 об./хв., 690-866 Нм за 1400 об./хв., гідравлічна система 113-150 л/хв.) та Maxxum (93-126 кВт/к.с. при 2200 об./хв., 555 Нм за 1250 об./хв., гідравлічна система 120-153 л/хв.), а також оптимальний варіант для багатьох господарств трактор Farmall JX (81/110 кВт/к.с. при 2300 об./хв., 430 Нм за 1400 об./хв., гідравлічна система 40,1-51,7 л/хв.). Разом із тим, присутні сільгоспвиробники мали можливість покерувати облюбованою моделлю трактора на демонстраційному полігоні.

 

12 379 79 1

 

Прописка на Кіровоградщині

Бізнес-директор «ТД «Агроальянс» Олексій Тарасов наголосив: «Ми прагнемо лишатись потрібними вам і бути ближчими до вас. Тому для нас цей день, коли ми отримали прописку на Кіровоградщині, — історичний момент. Тепер ми з вами сусіди, тому завжди раді бачити і запрошуємо до нас в гості. Ласкаво просимо!».

Після цих слів Харальд Бойтленнер і Олексій Тарасов перерізали червону стрічку — новий осередок підтримки аграріїв Кіровоградщини відкрито.

 

Коментарі

12 379 79 3Віктор БРАЙКОзаступник директора ФГ «Вибір» (Олександрівський р-н, Кіровоградська обл.)

— Всю лінійку техніки Case IH можна придбати й обслужити в одному місці — це те, що приваблює. Якщо порівнювати з тим, що було раніше, — стало набагато краще. В нашому господарстві немає техніки Case IH, але я неодноразово з нею зіштовхувався, бачив їхню роботу. Тож сьогодні придивляюсь до Farmall JX на заміну старим МТЗ: настала пора переходити на щось краще. За якістю збирання, умовами роботи оператора, комплектацією та ціною цей трактор мені підходить найбільше. 

 

12 379 79 4Сергій ФЕСЬКОВбригадир ТОВ «АФ «Хлібодар» (Знам’янський р-н, Кіровоградська обл.)

— Очікую, що буде кращий сервіс техніки, в нас дуже багато тракторів і комбайнів Case IH. Я знаю, що в цьому центрі вже є 6 бригад сервісних інженерів, це добре: скоро жнива, і будь-яка хвилина дорога. Раніше, бувало, заправку кондиціонера доводилось тиждень чекати, оскільки всі інженери на виїзді, а зараз є куди звернутись і за обслуговуванням, і за запасними частинами. Це для будь-якого господарства дуже вигідно. У нас вже 10 років працюють комбайни Axial-Flow 2388: дуже гарно себе показують, зокрема, на вологій масі та забур’янених полях: проходять там, де барабанний комбайн стає. Крім того, маємо понад 10 одиниць тракторів Case IH. Витрати на них більші, але ці машини прості та непогано працюють, впродовж 10 років нас виручають.

12 379 79 5Сергій ВОЛИНСЬКИЙголовний інженер ФГ «МІФ» (м. Кропивницький)

— Це добре, що новий центр діє у нашому місті: можемо звертатись і за сервісом, і за запчастинами. Від нього до нас лише 32 км, що досить зручно, адже раніше доводилось їздити в Умань чи Дніпро — неблизький шлях нашими дорогами. У нас є 4 трактори Case IH: Puma 195, MX 285 та Magnum 335-й та 340-й. Вони працюють у той момент, коли це потрібно, а не ремонтуються в сезон. Також маємо два роторних комбайни СТ 5080. Нам подобається їхня робота, зокрема, на ріпаку втрати були в межах допуску. Крім того, вони доволі прості в експлуатації.

 

Дмитро РАДІОНОВ, спеціально для газети "Агробізнес Сьогодні"