На Житомирщині суд повернув державі майно ДПЗКУ на 7,7 млн грн
Современная агрономия: прозрачная, управляемая и прогнозируемая

374_1.jpg

Господарський суд Житомирської області задовольнив позов обласної прокуратури про повернення у державну власність цілісного майнового комплексу філії «Бровківське хлібоприймальне підприємство» публічного акціонерного товариства «Державна продовольчо-зернова корпорація України» загальною площею 11 тис. кв. м і вартістю 7,7 млн грн. Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

За висновками слідства, виконавчий комітет Бровківської сільської ради Андрушівського району у 2012 році прийняв неправомірне рішення про надання приватному акціонерному товариству дозволу на оформлення права приватної власності на зазначений майновий комплекс.

Прокуратура встановила, що дозвіл надано у порушення вимог закону «Про управління об’єктами державної власності», тому що майновий комплекс перебував у державній власності.

Відтак, суд підтримав вимоги прокуратури і повернув майновий комплекс хлібоприймального підприємства державі.

За інформацією ДПЗКУ, «Бровківське хлібоприймальне підприємство» займається прийманням, доведенням якості до базисних кондицій, зберіганням і відвантаженням пшениці, кукурудзи, ячменю, жита, ріпаку та олійних культур. Загальна робоча складська місткість — 18 тис. тонн, добові потужності приймання зерна – 1,2 тис. тонн, відвантаження – 900 тонн.

За матеріалами: landlord.ua