Кримський міст руйнує екосистему і рибальство Азовського моря
Современная агрономия: прозрачная, управляемая и прогнозируемая

385.jpg

Будівництво Кримського моста негативно впливає на рибальство в Азовському морі, повідомив Олексій Павленко, екс-міністр сільського господарства.

«На думку екологів, цей процес впливає на течії, обміління і забруднення, на обмін екосистемами, — пояснює Павленко. — Кримський міст будувався вже двічі і останній раз знову розбирався з-за того, що під ним різні тектонічні плити. За моїм прогнозом, закінчиться все дуже драматично, хоча поки все там в ейфорії, і готуються до запуску в кінці цього року».

Екс-глава міністерства нагадав, що з-за анексії Криму та частини Донбасу Україна втратила близько 1,2-1,4 млн т врожаю. Причому в 2014-му країна зробила черговий рекорд врожаю, зібравши близько 60 млн т., і втрата територій не надто погіршила цей показник. При цьому аграрна сфера в Криму з кожним роком, за даними Павленка, згасає.

За даними екс-міністра, в Криму залишилися 86 держкомпаній, і всі, хто підняв російський прапор, були оголошені в розшук Інтерполу. Україна втратила багато техніки: автомобілів, комбайнів, частково риболовецький флот.

«Нам вдалося відсудити винний бренд «Новий Світ», і його випуск почався на Харківському заводі шампанських вин, — нагадує екс-міністр. — Однак, бренд «Масандра» поки залишається в завислому стані — по ньому очікується рішення ВР, а крім того Мін’юст та Мінагрополітики повинні займатися цим питанням».

За матеріалами: agroday.com.ua