«НІБУЛОН» вводить в експлуатацію термінал у Запорізькій області
Современная агрономия: прозрачная, управляемая и прогнозируемая

preview_big_943.jpg

Високотехнологічний перевантажувальний термінал у Біленькому забезпечить робочими місцями близько 120 людей, а також значно скоротить витрати сільгосптоваровиробників області на транспортування вирощеної продукції.

15 червня у с. Біленьке Запорізької області в присутності Прем‘єр-міністра України В. Гройсмана, голови Запорізької ОДА К. Бриля, голови Херсонської ОДА А. Гордєєва, Надзвичайного і Повноважного посла Королівства Нідерланди в Україні Кейса Кломпенхаувера, голови представництва Міжнародної фінансової корпорації в Україні О. Волошиної, представників Європейського банку реконструкції та розвитку, посольства Королівства Іспанії в Україні, генерального директора компанії «НІБУЛОН», О. Вадатурського, іноземних компаній-партнерів, будівельників і місцевих мешканців відбулося урочисте відкриття нового перевантажувального термінала з відвантаження зернових та олійних культур на річковий транспорт, збудованого за усталеною традицією компанії «НІБУЛОН» якісно і в короткі терміни – усього за три місяці.

Перевантажувальний термінал для зернових та олійних культур філії «Хортиця» (с. Біленьке Запорізький район) у Запорізькій області зведено за кошти Європейського інвестиційного банку. Кредитна угодна, на загальну суму 74 мільйони доларів США, була підписана Олексієм Вадатурським в Брюсселі.

Новозбудоване підприємство в Запорізькій області оснащено найсучаснішим обладнанням від провідних виробників світу. Будівництво розпочалося 10 березня. Практично менше ніж за сто днів виконано всі роботи з будівництва підприємства.

У будівництві такого потужного об’єкта було задіяно близько 1,5 тис. людей із 100 підрядних організацій практично з усієї України.

Вартість будівництва термінала, розміщеного на ділянці більше 6 га, становить близько півмільярда гривень. Новозведений комплекс має наступні технічні характеристики: об’єм зберігання зерна – 77 тис. тонн, добова потужність сушарок становитиме 4 тис. тонн, добова потужність з відвантаження на водний транспорт – 12 тис. тонн. Загальна потужність комплексу з відвантаження – 716,8 тис. т/рік.

Високотехнологічний перевантажувальний термінал у Біленькому забезпечить робочими місцями близько 120 людей, а також значно скоротить витрати сільгосптоваровиробників області на транспортування вирощеної продукції. 

У рамках заходу відбулось  підписання кредитної угоди з Міжнародною фінансовою корпорацією на загальну суму 100 мільйонів доларів США. Це дозволить компанії реалізувати масштабний інвестиційний проект щодо розвитку інфраструктури річкових перевезень і завершити реконструкцію власного суднобудівно-судноремонтного заводу в Миколаєві. Окрім того, це дозволить створити близько 2 тис. додаткових робочих місць, залучити до роботи до 150 будівельних організацій і забезпечити роботою понад 3 тис. людей будівельних і монтажних організацій, збільшити об’єми річкових перевезень до 4 млн тонн на рік та зняти з автошляхів 160 тис. автомобілів. У результаті аграрний сектор України додатково отримає близько 5 млрд грн доходів.

Нагадаємо, що паралельно із будівництвом цього перевантажувального термінала компанія зводила аналогічний об’єкт у м. Гола Пристань Херсонської області, урочисте відкриття якого відбудеться вже наступного тижня.