Перший крок до цифрових технологій
Современная агрономия: прозрачная, управляемая и прогнозируемая

Вітання шановні!

Якщо ви вирішили переглянути цю статтю, ви вже на правильному шляху. Як кажуть, щоб пройти шлях та досягти цілі, необхідно почати рух. Тому я коротко спробую дати відповідь на досить частеньке запитання: "А с чого ж почати?".

Отже Ви вирішили спробувати нашу систему для управління агрономією, і навіть зареєструвалися. Чудово. Тепер створіть власну компанію (або попросіть відкрити доступ, якщо хтось з вашого господарства вже її створив) і заповніть основні поля, такі як назва, регіон та ін. Для початку необхідно ввести інформацію по земельному банку. Зазначу що спершу, необхідно ввести саме контури полів (чи садків, ділянок тощо). А вже потім, за бажанням можна вносити паї. Журнал пайовиків використовується для систематизації роботи з пайовиками, і в ідеалі ним повинен займатися землевпорядник. Якщо ж у вас ним опікується інша людина, ви просто можете відкрити їй доступ і вже вона буде працювати в цьому блоці.

Повернемось до земельного банку, а саме контурам полів. Перед тим як малювати контури поля, варто замислитись над використанням кластеризації. Це доцільно якщо у вас, для прикладу, поля знаходяться на території двох чи більше селищних рад, чи можливо підпорядковані різним підрозділам вашої компанії чи щось подібне. Тобто кластери створені для того, щоб групувати поля таким чином, як вам буде зручно. Якщо ж у вас всі поля, як то кажуть, "в купі", то звичайно кластери (тобто групування) вам ні до чого. Поля ви можете вносити двома методами, через онлайн конструктор (який дозволяє малювати контур використовуючи різні підложки, в тому числі і кадастрову карту), або ж імпортуючи координати полів (якщо вони є у вас в цифровому вигляді). Другий метод поки не доступний в демо-режимі, і виконується нашими адміністраторами по запиту.

При внесенні інформації про поле, зверніть увагу на статус поля. Кожне поле може бути таким що "бере участь у сівозміні", та таким що "виведено з сівозміни". Якщо ви внесли поле помилково, і хочете його видалити і ввести інше, просто відредагуйте та замініть дані поля новим, разом з контурами. Видалення не доступне для користувачів, і пов'язано з безпекою цілісності даних. Для прикладу ви перестанете працювати на якомусь полі, то для того щоб історія попередніх років зберіглася, воно не видаляється а просто змінюється його статус. Воно просто виводиться з сівозміни.

До речі в конструкторі є можливість вирізати "дірки" в полях. Для цього після окреслення контуру затисніть клавішу Ctrl та намалюйте отвір в середині. Це може бути корисним, коли з поля випадають паї, або є якісь природні ділянки які не обробляються (водойми, ліси, пагорби та ін.)

Після того як закінчите вносити поля, у вас вийде щось схоже на зображення нижче:

Чудово! Тепер ви на крок ближче до мети)

В наступній статті поговоримо про МТЗ (матеріально технічні засоби) виробництва.

Опубликовал:

Віктор Боровик, Директор, АгроOnline
01.06.2017 00:00