48% до потреби становить забезпеченість аграріїв ЗЗР
Современная агрономия: прозрачная, управляемая и прогнозируемая

Погодні умови другої декади лютого були не характерними для відповідного зимового періоду. Під впливом підвищення температури порушувався зимовий спокій озимих культур, знижувалась їх зимостійкість.

Подекуди на фізіологічно ослаблених посівах зернових культур в північних та центральних областях, стимулювали слабкий розвиток борошнистої роси, септоріозу, кореневих гнилей, де збудники цих хвороб збереглися на 1-2% рослин. В осередках Житомирської, Івано-Франківської, Київської, Черкаської, Чернігівської інших областей, зокрема у понижених місцях рельєфу, на 1-5% рослин озимини розвивається снігова пліснява. Оздоровлення рослин досягається підживленням їх мінеральними добривами та боронуванням впоперек рядків.

За оперативною інформацією про хід робіт із захисту рослин, наданою Головними управліннями Держпродспоживслужби в областях станом на 22 лютого 2019 року забезпеченість сільгосппідприємств засобами захисту рослин для проведення робіт із захисту посівів сільськогосподарських культур становить біля 15 тис. тонн пестицидів, або 48% до потреби в І півріччі 2019 року, в тому числі – 9,6 тис. тонн гербіцидів, або 48% до потреби в них, що відповідає аналогічним показникам 2018 року.
Забезпеченість сільгоспвиробників препаратами для передпосівної обробки насіння ярих культур становить 545 тонн або 88 % до потреби в цих препаратах.

Інфоіндустрія за матеріалами consumer.gov.ua