У Південному Судані гостра нестача продовольства: 7 млн населення лишилося без зернових, води і продуктів харчування
Современная агрономия: прозрачная, управляемая и прогнозируемая





У Південному Судані через посуху, військові конфлікти та неврожай у продовольчій небезпеці влітку 2019-го можуть опинитися 7 млн населення. Країні не вистачає зернових та першочергових продуктів харчування. Представники місій ООН закликають розширити гуманітарну допомогу.

Згідно зі спільним звітом ФАО, ЮНІСЕФ та Всесвітньої продовольчої програми, кількість людей, які гостро відчувають продовольчу небезпеку, сьогодні зросла на 13% з січня минулого року. З них 30 тис. осіб уже відчувають надзвичайну незахищеність у постачанні та споживанні харчових продуктів.

8 регіонів країни перебувають у надзвичайному рівні продовольчої небезпеки. Решта країни – в кризовій ситуації. Відносно забезпеченими продуктами є тільки 3 області.

Місцеве виробництво зернових 2019 року забезпечить лише 52% потреби в країні порівняно з 61% у 2018 році. Імпортовані зернові для великої кількості населення непідйомні в ціні.

Через військовий конфлікт продовжує порушуватися виробництво продуктів харчування, виснажується худоба та обмежується доступ населення до альтернативних джерел їжі. Тривалі посухи, паводки, хвороби сільськогосподарських культур і зараження шкідниками серйозно вплинули на сільськогосподарське виробництво, яке значною мірою залежить від дощу. Збідніле населення особливо вразливе до високих цін на продукти харчування та обмеженого доступу продовольства на ринках.

Тому існує нагальна потреба у збільшенні обсягів гуманітарної допомоги. Наразі її потребують 50 тисяч людей. Однак, без будь-яких заходів ця цифра може зрости до 260 тисяч.

“Прогнози є тривожними, а продовольча безпека продовжує погіршуватися. Торік розповсюдження насіння та сільськогосподарської техніки від ФАО позитивно вплинуло на продовольчу безпеку країни, але цього недостатньо», – заявляє П’єр Войтер, представник ФАО в Південному Судані.

Цього року ФАО планує продовжити підтримку с/г сектору Південного Судану й забезпечити 800 тисяч господарств насінням овочів і злакових культур та сільськогосподарськими ручними інструментами. Один такий набір насіння та обладнання для його вирощування дозволяє сім’ї вирощувати достатню кількість злаків. Це дозволяє протриматися більше шести місяців та може значно подолати голод.

Як раніше повідомляв Landlord, південноафриканські фермери попереджали про сільськогосподарську кризу, оскільки тривала спека загрожує знищенням культурам і тваринам. Через посуху в цьому сезоні фермери втратили близько 511 млн доларів і 31 000 робочих місць.

https://landlord.ua





Схожі новини
  • Яких продуктів українці стали їсти менше
  • ПАТ «ДПЗКУ» стала офіційним учасником всесвітньої продовольчої програми ООН
  • В Україні на 3,6% подешевшали продукти харчування
  • Людство перейде на вегетаріанство через 40 років
  • Цього року очікується майже рекордне виробництво пшениці

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.