Яйце страуса в Україні можна придбати за 250 гривень
Современная агрономия: прозрачная, управляемая и прогнозируемая

Першу в Україні страусину ферму було створено у 2000 році. Екзотичних птахів почала розводити родина Акименків. За більш ніж 18 років поголів’я страусів на сімейній фермі зросло вдесятеро, зараз там вирощують 3 види птахів. Нині найбільшою страусиною фермою керує Акім Акіменко, він продовжує родинний бізнес.

“Думаю, що досвіду у нас більш за всіх. Ми перші, хто почав розводити страусів в Україні, зараз на нашій фермі присутні всі види цих птахів. А саме – 3 види. Найбільше поголів’я – це африканський страус. Також є австралійський ему й американський нанду. Між собою вони колосально відрізняються: африканський є найбільшим птахом, нанду – трохи менший, а найменший за розміром і найбільш агресивний – ему”, – зазначає директор підприємства.

Наразі подібним бізнесом в Україні займається близько 60 фермерів. М’ясо та яйця страусів охоче купують ресторани у великих містах. Маса дорослого птаха в середньому складає 160 кілограмів, при цьому близько 50 кілограмів – саме м’ясо. Ціна страусятини в Україні складає від 100 до 450 гривень за кілограм. Яйця продають за близько 250 гривень за штуку, а шкіра птаха коштує 450 гривень за кілограм. Крім цього власники страусиних ферм заробляють на візитах туристів і продажі сувенірної продукції, виготовленої з яєць чи пір’я страуса.

Meat-Inform

Інфоіндустрія