Приватний оператор залізничних вагонів бере участь у аукціоні в системі ProZorro
Современная агрономия: прозрачная, управляемая и прогнозируемая

22 лютого поточного року відбулося 13 торгів з продажу послуг з використання вагонів власності АТ "Укрзалізниця" на електронному майданчику ProZorro. Клієнтам було запропоновано в цілому ще 50 зерновозів і 150 піввагонів.

Учасники аукціону запропонували вищу вартість від початкової. Про це на своїй сторінці у Facebook написав директор з економіки та фінансів АТ «Укрзалізниця» Андрій Рязанцев, повідомляє ЦТС.

Вартість послуг користування зерновозів склала від 3050,02 до 3400,01 грн при стартовій вартості 1 055 грн, а піввагона - від 985 до 1025 грн при стартовій вартості 819 грн.

«Укрзалізниця збільшила кількість вагонів, які виставила на аукціон в системі ProZorro, і розширила їх номенклатуру. Для компанії - це новий досвід, новий формат співпраці з клієнтами, який доводить свою ефективність і розширює можливості для вантажовідправників. Крім того, аукціони вже дозволили чітко визначити ринкову ціну за користування зерновозами і піввагонами», - зазначив Рязанцев.

Читайте також: Укрзалізниця підніме тарифи на вантажні перевезення у квітні

За його словами, досвід взаємодії УЗ і команди ProZorro намагаються перейняти і приватні з/д оператори.

«Успішні аукціони по використанню вагонів "Укрзалізниця" на ProZorro привели до наступного логічного кроку - приватні оператори залізничних вагонів теж хочуть використовувати цей інструмент. "Промвагонтранс", який володіє 400 зерновозами моделі 19-7053-02, виставив перші 5 приватних вагонів», - розповів топ-менеджер держкомпанії.

Як повідомляє Центр транспортних стратегій, в системі ProZorro дійсно розміщено оголошення від компанії "Промвагонтранс". Вона пропонує здати в технічний рейс 5 вагонів-зерновозів власності ТОВ "Промвагонтранс". Запропоновані під навантаження вагони 2016-2018 років будівництва моделі 19-7053-02 з вантажопідйомністю 70,5 т і об'ємом 116 кубічних метрів.

В оголошенні сказано, що полігон дії тендерної пропозиції - Львівська, Південно-Західна залізниці. Полігон станцій призначення - тільки портові станції України (крім станції Чорноморськ-порт, Чорноморськ-порт експорт) і станції Республіки Білорусь, Польщі, Угорщини, Румунії.

Читайте також: Укрзалізниця співпрацюватиме з CoST задля забезпечення моніторингу прозорості закупок

Це оголошення було розміщено в системі ProZorro 19 лютого. До 3 березня по ньому приймаються пропозиції, 4 березня - відбудеться аукціон.

З огляду на торги, які відбулися у період з грудня 2018 по лютий поточного року, середньозважена ціна на напіввагон становить - 1087,82 грн без ПДВ, хопер-зерновоз - 3273,12 грн без НДС.

За матеріалами cfts.org.ua